• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
maandag, december 11, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Kerst recepten
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Kerst recepten
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten

Kokoscheesecake met pure chocolade

door Redactie
in Recepten, Taart
0
0
Kokoscheesecake met pure chocolade 1

Kokoscheesecake met pure chocolade – Ik kan me eerlijk gezegd niet zo goed herinneren wanneer ik voor het eerst een cheesecake at. Daarentegen kan ik me nog wel heel goed herinneren dat ik voor de eerste keer een cheesecake maakte. Ik kan je vertellen dat ging zeker niet over roosjes. Ik volgde trouw het recept, de bodem en de vulling maken verliep allemaal soepel. Totdat de taart de oven in moest.

Ik had een braadslede nodig waar de taartvorm in paste om die braadslede vervolgens met water te vullen tot net onder de rand van de taartvorm. Het eerste probleem was dat ik geen braadslede of ovenschaal had die groot genoeg was. Daar begon het gehannes al. Uiteindelijk iets gevonden waar het ongeveer inpaste. De taartvorm had ik ingewikkeld met huishoudfolie om te voorkomen dat het water door de springvorm heen zou lopen. Helaas wist het toch door de randjes van de springvorm zo de bodem in te sijpelen. Ondanks de natte en kleffe bodem smaakte de cheesecake zelf gelukkig nog prima en heeft het mij er niet van weerhouden om meer cheesecakes te bakken.

Voordat je denkt, oh nee hè je hebt deze methode toch ook niet in dit recept verwerkt..?! Maak je niet druk. In dit recept Geen gerommel met een springvorm in het water zetten, ik doe het nu net even anders.

Ingrediënten voor de bodem

  • 100 g pure chocolade
  • 120 g amandelen, geroosterd
  • 120 speltkoekjes (of andere koekjes naar smaak)

Ingrediënten voor de vulling

  • 400 g roomkaas
  • 320 g gecondenseerde kokosroom
  • 3 eieren

Ingrediënten voor de garnering

  • 75 g pure chocolade
  • 40 ml amandelmelk / slagroom
  • 25 g kokosvlokken

Kokoscheesecake met pure chocolade 2

Bekleed een bakvorm met bakpapier of vet hem in met boter en bloem (minder werk maar wel meer risico dat de bodem vast blijft plakken). Maal de amandelen en koekjes fijn in een keukenmachine. Smelt de pure chocolade au-bain-marie en meng dit door het kruimelmengsel. Stort dit uit over de bodem van de springvorm en maak het egaal met een lepel. Zet het minimaal een half uur in de koelkast om op te stijven.

Verwarm de oven voor op 160°C en zet een ovenschaal met water onderin zodat de cheesecake deels gaar kan stomen. Meng ondertussen in een grote kom de roomkaas met kokosroom en eieren. Giet dit in de bakvorm en bak de cheesecake in 45-50 minuten gaar. Laat de cheesecake helemaal afkoelen voordat je de garnering erop gaat smeren.

Smelt voor de garnering 60 gram van de chocolade met de amandelmelk au-bain-marie en roer tot het goed vermengd is. Laat dit een half uur opstijven in de koelkast voordat je het over de bovenkant van de taart uitsmeert. Garneer de taart vervolgens met de kokosvlokken en rasp de rest van de chocolade eroverheen.

Tafel lekker!

DeelPin9TweetVerstuurVerstuur

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Franse wortelsoep
Soep

Franse wortelsoep

Preitaart
Quiche

Preitaart met kaas

entrecote als braadstuk
Vleesgerechten

Entrecote als braadstuk

kaasfondue
Hoofdgerecht

Texelse kaasfondue; de smaak van Texel

Meringue rol met pecannoten
Gebak

Meringue rol met pecannoten | Slechts 5 ingrediënten!

Bruine bonen met Zeeuws spek
Hoofdgerecht

Bruine bonen met Zeeuws spek

Gestoofde kip in een fruitige saus
Recepten

Gestoofde kip in een fruitige saus met amber bier

bonne femme
Hoofdgerecht

Bonne femme; een heerlijk eenpansgerecht uit de koekenpan

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Krab
Specials

Krab; een bijzondere delicatesse!

Heb je wel eens verse krab gegeten? Een krabcocktail of een salade met verse krab is heerlijk. Echt anders dan krabvlees uit blik!

Check het recept of lees de info
Oud Hollandse broodjes Broodje Bal Gehakt

Oud Hollandse broodjes, broodjes met traditie

Edammer kaas

Edammer kaas; over de hele wereld bekend!

kipfilet recepten

Kipfilet recepten en inspiratie

Recept in de picture

Franse wortelsoep
Soep

Franse wortelsoep

Een soep koken van winterpeen en aardappel? Jazeker, Franse wortelsoep is een klassiek Frans gerecht dat je echt eens geproefd moet hebben.

Check het recept of lees de info
Preitaart

Preitaart met kaas

entrecote als braadstuk

Entrecote als braadstuk

Handige kooktips

Mini pavlova schuimnestje om te vullen
Kookschool

Mini pavlova; schuimnestje om te vullen

Met wat eiwit en suiker maak je deze mini pavlova. Gebruik als nagerecht met ijs of gevuld met slagroom, bavaroise of vers fruit.

Check het recept of lees de info
Decoreren met zoetzure groenten

Decoreren met zoetzure groenten

Soorten gedroogde erwten

Soorten gedroogde erwten; het overzicht

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Oud Hollandse broodjes, broodjes met traditie
  • Connie Derks op Hachee volgens oud-Hollands recept
  • benny op Hachee volgens oud-Hollands recept
  • martin op Aardappels koken; stap voor stap instructie
  • A. M. Klarenbeek op Oud Hollandse broodjes, broodjes met traditie
  • Ton Stoffels op Oud Hollandse broodjes, broodjes met traditie
  • C.C.L.M. Geurts-Huijbers op Pannenkoek met groenten en kaas
  • Connie Derks op Bloemkool ovenschotel met gehakt
  • Ester op Bloemkool ovenschotel met gehakt
  • Connie Derks op Rode bietjes-haring salade

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Kerst recepten
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen