Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Komkommer tomatensalade met lente-uitjes

Een komkommer tomatensalade om heel regelmatig te maken. Kan bij veel gerechten en is ook een heerlijke rauwkost bij bijvoorbeeld een ovenschotel.

0 17.622

Komkommer tomatensalade met lente-ui – Tijdens het wassen van mijn groenten en fruit neurie ik altijd 2x het ABC. Het is een trucje dat ik ooit heb geleerd van een chef. Beetje raar en soms doe ik het ook nog eens hardop. Het zorgt er in ieder geval voor dat de groenten en fruit bijna 1 minuut gewassen zijn en dus de ergste vervuiling er af gewassen is. Beetje vreemd, ik weet het…

Alle seizoenen

Met deze heerlijke salade kan heb ik me vol overgave gestort op het ABC, komkommer en tomaten goed gewassen, de lente-ui ontdaan van zijn buitenste jasje. Deze salade is op zich al lekker, zeker op een warme zomerse dag. Maar in een ander seizoen past deze salade ook prima bij deze eenvoudige gehaktschotel.

Komkommer tomatensalade met lente-ui

Salade:

  • 1 komkommer of 6-8 kleine komkommers
  • 3 tomaten
  • 2 lente-uitjes

Dressing:

  • 1 eetlepel witte wijn azijn*
  • 3 eetlepels olijfolie
  • peper & zout
  • eventueel 2 theelepels (poeder)suiker of honing of kokosbloesemsuiker

Snijd de komkommer in de lengte doormidden en dan weer doormidden zodat je kwartjes komkommer krijgt. Snijd de komkommer in stukjes van ongeveer 1 centimeter.

Was de tomaten (inclusief ABC) en snijd in smalle partjes

Verwijder het buitenste blad van de lente-ui en snijd in ringetjes.

Doe alle groenten in een schaal.

Maak een dressing door de witte wijn azijn en olijfolie te mengen. Breng op smaak met peper, zout en eventueel de suiker.

Schenk de dressing over de salade en laat ongeveer 30 minuten intrekken.

* Ik heb in dit recept gekozen voor een witte wijn azijn met vanille toevoeging en heb de suiker uit het recept gehaald. Mocht je wat meer zoet willen zie dan de suggesties bij de ingrediënten.

 

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer