Komkommer tomatensalade met lente-ui – Tijdens het wassen van mijn groenten en fruit neurie ik altijd 2x het ABC. Het is een trucje dat ik ooit heb geleerd van een chef. Beetje raar en soms doe ik het ook nog eens hardop. Het zorgt er in ieder geval voor dat de groenten en fruit bijna 1 minuut gewassen zijn en dus de ergste vervuiling er af gewassen is. Beetje vreemd, ik weet het…
Alle seizoenen
Met deze heerlijke komkommersalade kan heb ik me vol overgave gestort op het ABC, komkommer en tomaten goed gewassen, de lente-ui ontdaan van zijn buitenste jasje. Deze tomatensalade is op zich al lekker, zeker op een warme zomerse dag.
Komkommersalades; de lekkerste!
Komkommersalades zijn heerlijk en verfrissend, iedereen houdt er van en ze zijn dus een fijne en gezonde manier om van de zomer te genieten!
Tomatensalades; de lekkerste recepten
Tomatensalades zijn heerlijk en makkelijk te maken. Je kunt er heerlijk mee variëren door het gebruik van andere ingrediënten.
Komkommer tomatensalade met lente-ui
Salade:
- 1 komkommer of 6-8 kleine komkommers
- 3 tomaten
- 2 lente-uitjes
Dressing:
- 1 eetlepel witte wijnazijn*
- 3 eetlepels olijfolie
- peper & zout
- eventueel 2 theelepels (poeder)suiker of honing of kokosbloesemsuiker
Snijd de komkommer in de lengte doormidden en dan weer doormidden zodat je kwartjes komkommer krijgt. Snijd de komkommer in stukjes van ongeveer 1 centimeter.
Was de tomaten (inclusief ABC) en snijd in smalle partjes
Verwijder het buitenste blad van de lente-ui en snijd in ringetjes.
Doe alle groenten in een schaal.
Maak een dressing door de witte wijnazijn en olijfolie te mengen. Breng op smaak met peper, zout en eventueel de suiker.
Schenk de dressing over de salade en laat ongeveer 30 minuten intrekken.
* Ik heb in dit recept gekozen voor een witte wijnazijn met vanille toevoeging en heb de suiker uit het recept gehaald. Mocht je wat meer zoet willen zie dan de suggesties bij de ingrediënten.