Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Komkommerbootjes met een heerlijk frisse vulling

Deze komkommerbootjes zijn met warme dagen een perfecte oplossing, samen met een stukje geroosterd brood of een plakje roggebrood heb je een lichte maaltijd

0 667

Komkommerbootjes met een heerlijk frisse vulling – Soms, zeker met warm weer heb je helemaal geen zin in een grote, stevige warme maaltijd en toch is het van belang dat je voldoende voedingsstoffen binnen krijgt. Deze komkommerbootjes zijn dan een perfecte oplossing, samen met een stukje geroosterd brood of een plakje roggebrood heb je een lichte maaltijd die niet alleen snel klaar te maken is, maar ook nog eens bijzonder smakelijk is.

Gevuld met allerlei verse en gezonde ingrediënten tover je in een handomdraai een lekkere verantwoorde maaltijd op tafel.

Naast dat je deze bootjes lekker als maaltijd kunt eten kun je ze natuurlijk ook heel leuk presenteren bij de borrel of als voorafje bij een diner. Je zou kunnen kiezen voor snoepkomkommers die je tegenwoordig bij vele grote groente afdelingen terug vind, als je er gewoon een klein snackje van zou willen maken, ik koos echter voor de “gewone” komkommer en verdeelde deze in drie gelijke stukken.

Je begrijpt het inmiddels wel; of je nu een lichte avondmaaltijd, een lunch, een voorafje of een snackje bij de borrel wil, deze komkommerbootjes zijn gegarandeerd een hit.


Komkommerbootjes

  • 2 komkommers
  • 1 sinaasappel
  • 100 gram gerookte zalm
  • 1 tomaat
  • 1 rode ui
  • handje vol vers gehakte basilicum
  • 1 el olijfolie
  • zeezout
  • peper uit de pepermolen
  • stukje feta kaas

Rasp de schil van de sinaasappel boven een kom. Pel de sinaasappel vervolgens en verwijder de witte draden. Snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Snijd de ui, de tomaat en de zalm ook in blokjes. Meng nu de sinaasappel, de ui, de tomaat, de zalm, de basilicum en de olie en breng op smaak met wat peper en zout. Zet apart zodat de smaken even op elkaar in kunnen werken. Snijd nu de komkommers in de lengte door de midden, verdeel in drie gelijke stukken en verwijder de zaadjes. Vul de komkommers met het zalmmengsel. Verkruimel als laatste de feta over de komkommerbootjes.

Niet zo gek op feta kaas, schep dan een klein toefje crème fraîche op het zalmmengsel.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer