Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Komkommerhapjes met zalm; knapperig en feestelijk

Deze komkommerhapjes met zalm zijn in een handomdraai gemaakt, ze zien er zeer feestelijk uit en smaken buitengewoon goed. Ook nog eens glutenvrij! Wat wil je nog meer bij de borrel…

0 997

Komkommerhapjes met zalm; knapperig en feestelijk  Met deze eenvoudig te maken feestelijke hapjes, serveer je iets heerlijks bij de borrel. Ook nog eens glutenvrij.

Het oog wil ook wat… zeker als het om lekker eten gaat. Als iets er aantrekkelijk uitziet heb je er direct meer trek in. Een evolutionair psycholoog kan hier vast een hele verhandeling over houden, maar ook zonder die onderbouwing weten we allemaal dat het waar is. Helaas is garnering en presentatie niet mijn sterkste kant. Maar ik doe mijn best. En daarom is dit hapje ook zo fijn! De garnering maakt deel uit van het gerecht. Je kunt het dus niet zomaar vergeten en het ziet er net zo zalig uit als het smaakt.


Combineren met smaak

Komkommer is, zeg maar, niet echt mijn ding. Ik vind het lekker in of bij gerechten, maar op zich vind ik het een vrij oninteressante smaak. Totdat je het goed combineert! Dan wordt de frisse, waterige bite opeens een mooi contrast met de romige, zilte vulling. En dan dus nog met prachtige eitjes er bovenop en opeens heb je van een eenvoudige snack, zowel in smaak als kleur, een koninklijk hapje gemaakt!

Komkommerhapjes met zalm; knapperig en feestelijk

komkommerhapje met zalm in de maakVoor 15 à 18 hapjes:

  • 1 komkommer
  • 1 blikje rode zalm (170 gr.)
  • 1 el mayonaise
  • 1 el yoghurt
  • ½ theelepel gedroogde dragon
  • citroenrasp van een halve citroen
  • peper en zout naar smaak
  • 50 gr. gerookte zalm
  • 1 potje zalmeitjes (of eventueel forelleneitjes)

Snij een komkommer in plakken van ongeveer 2 cm. Hol de plakjes met een klein lepeltje uit, maar zorg dat de bodem intact blijft.

Meng de uitgelekte rode zalm met de mayonaise, yoghurt, dragon, citroenrasp peper en zout. Roer er dan de zalmsnippers doorheen.

Vul de komkommerbakjes met het mengsel. Leg er een schepje zalmeitjes op en serveer meteen. Wedden dat je lof oogst met deze heerlijke komkommerhapjes met zalm?

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer