Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Koude avocadosoep

0 446

Avocado, vooral gebruikt voor het maken van de wereldberoemde guacamole is ook een prima ingrediënt voor een frisse zomersoep. Laat de smaak van de avocado spreken op je bord.

  • 2 rijpe avocado’s
  • 2 eetlepels walnotenolie
  • 2 sjalotten, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • 750 ml koude groentebouillon
  • 125 ml slagroom
  • enkele druppels tabasco

Snijd de avocado’s in de lengte rond de pit doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Pureer het vruchtvlees met een staafmixer of duw het door een zeef.
Verhit de olie in een soeppan en fruit de sjalotten op laag vuur 3 min. Voeg de knoflook toe en fruit 1 min. mee. Voeg de bouillon, de avocado en 4 el slagroom toe en roer tot een gladde soep. Breng op smaak met de tabasco, peper en zout. Laat 1 uur in de koelkast afkoelen.
Verdeel de soep over 4 kommen en maak er met de rest van de slagroom cirkels in.

Printen

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More