Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Koude meloensoep met gember en een spiesje van scampi

Meloensoep, dit recept is een koud hapje. Niets warm houden, geen moeilijk gedoe, maar gewoon simpel genieten. Ik maak het klaar en laat het afkoelen.

0 1.031

Koude meloensoep met gember en een spiesje van scampi – Organiseer jij ook wel eens een etentje, waarbij iedereen zijn of haar eigen gerechtje meeneemt? Hoe leuk is het om dan tot spannende combinaties te komen. Wat zal er die avond op tafel staan? Het maakt nogal wat uit hoe zo’n social dining wordt opgezet. Je kunt een thema kiezen maar je kunt net zo makkelijk van een bepaald hoofdingrediënt uitgaan. Er komt dus nogal wat bij kijken om zoiets goed te organiseren.


Verrassen

Wil je een compleet, bij elkaar passend, drie gangen diner dan zul je nog best iets moeten regelen. Je kunt er ook voor kiezen om alle remmen los te laten en gewoon af te wachten waar iedereen mee komt. Tenslotte zal iedereen die een gerechtje maakt zichzelf afvragen wat er gemaakt kan worden. Is er geen thema bekend gemaakt dan moet je toch iets kiezen wat eigenlijk altijd kan.

Voor een social dining bij mijn vrienden verzorgde ik het aperitiefhapje. Onderstaand recept is dan ook nog eens een koud hapje. Niets warm houden, geen moeilijk gedoe, maar gewoon simpel genieten. Ik maak het klaar, laat het afkoelen en we kunnen op pad naar onze vrienden.

Koude meloensoep

Voor 4 glazen

  • 250 gram vruchtvlees van meloen
  • 400 gram vruchtvlees van watermeloen
  • Sap van 1 limoen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 2 cm gember
  • snuifje chilivlokken
  • 2 dl groentebouillon
  • handvol ijsblokjes
  • 8 scampi’s
  • 4 mini mozzarella bolletjes
  • basilicum blaadjes

Verwijder het darmkanaal van de scampi’s en dep ze droog. Hier kun je zien hoe je het darmkanaal verwijderd. Verhit 1 eetlepel olijfolie en bak de scampi’s in 1 a 2 minuten goudbruin. Breng op smaak met zout en peper.

Steek met een bolletjessteker 4 bolletjes uit de meloen, en ook 4 bolletjes uit de watermeloen. Rijg aan een spiesje een scampi, een gehalveerd kerstomaatje, een bolletje meloen en watermeloen, en een basilicumblaadje.

Snij de rest van de meloenen in stukjes en doe in de blender met knoflook, gember, ijsblokjes, groentebouillon, chilivlokken, limoensap en de rest van de olijfolie.

Giet het meloensoepje in glazen, breng op smaak met zwarte peper en werk de glazen af met een scampi spiesje.

En nu maar afwachten waar de andere vrienden mee komen. Tafel lekker!

Printen

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer