Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Krabsalade met witte kool

0 576

Ook in mijn pas aangeschafte Russische kookboek met klassieke recepten bleef mijn aandacht al snel hangen bij de hapjes met vis en schaaldieren. Naast diverse voorgerechten met haring kwam ik een recept voor krabsalade tegen. Over deze krabsalade wordt aangegeven dat het krabvlees uit Rusland van een geweldige kwaliteit is, maar erg duur. Innovatieve Russen hebben daarom een manier gevonden om de dure krab aan te vullen. Ze voegen er witte kool bij en dat is een verrassend lekkere combinatie.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAIk kan zelf al aanvullen dat er daarnaast ook behoorlijk wat mayonaise in gaat. Hierdoor wordt het een soort Amerikaanse coleslaw “de luxe” of wat mij betreft versie 2.0. De witte kool verliest de scherpe koolsmaak door het even in kokend water te leggen. In Rusland wordt de krabsalade als een voorgerechtje geserveerd met sneetjes brood. Ik vond de aangegeven suggestie om het als hapje te presenteren een betere optie. Uiteindelijk is het door de kool en de krab een niet al te zwaar hapje bij de borrel.

Russische krabsalade

  • 150 gram witte kool
  • 150 gram krabvlees
  • 75 gram mayonaise
  • Peper, zout
  • Verse peterselie
  • Evt. citroensap
  • Ronde toast/brood

Snij de kool ragfijn. Gooi de dikke delen van de nerven weg. Doe de kool in een schaal en schenk hier kokend water overheen. Laat de kool 3 minuten staan en giet dan het water weg. Laat de kool wat afkoelen en knijp de kool nog even goed uit en doe het in een droge kom. Zet de kom in de koelkast om verder af te koelen. Voeg aan de gekoelde kool, de stukjes krab toe, de mayonaise en peper en zout naar smaak. Proef of de salade lekker fris is en voeg dan eventueel nog wat citroensap toe. Serveer op toast en garneer met verse peterselie.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer