Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Kreeft met saffraanmayonaise

0 1.386

Oesters zijn natuurlijk het ultieme ingrediënt voor een valentijnsetentje. Ze staan bekend als  lust opwekkend dus als afrodisiacum. Lekker zo uit de schelp met wat frambozenazijn en een sjalotje, of kort even de pan geraakt met champagnesaus als het wat extravaganter mag. Ben je niet zo dol op oesters dan is deze gekookte kreeft met saffraanmayonaise aan te raden. Het ligt niet meteen voor de hand, maar zowel kreeft als saffraan worden ook gezien als afrodisiacum*.

Dat is een prettige bijkomstigheid want het eten van deze kreeft met saffraanmayonaise is op zich is al genieten met zijn tweetjes. Voor een handleiding hoe je een levende kreeft kookt en doormidden snijdt, kijk je even hier. Daar wordt ook ingegaan op de kooktijd van verse kreeft. Zorg dat je ruim van tevoren de saffraanmayonaise maakt voor een optimale vermenging van de smaken. Ik heb de kreeft geserveerd op een salade van waterkers maar een gemengde salade of rucola met citroenvinaigrette is ook lekker. Geniet van het valentijnsetentje met deze:

Gekookte kreeft met saffraanmayonaise en waterkers

  • 1 kreeft van ca. 600 gram
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepels witte wijn
  • 4 draadjes saffraan
  • half klein teentje geperste knoflook
  • 100 gram waterkers/gemengde salade
  • citroen vinaigrette (olijfolie met citroensap, peper en zout)

De saffraandraadjes even kneuzen in een kommetje. Verwarm de wijn in een klein pannetje, voeg hier de saffraan en knoflook toe en laat het afkoelen. Vermeng het dan door de mayonaise. Laat dit een paar uur in de koelkast doortrekken. Kook de kreeft de hierboven aangegeven link of indien het een ingevroren kreeft betreft volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en splijt de warme, gare kreeft in 2-en. Serveer voor een helft op een bedje van waterkers met citroenvinaigrette en de saffraanmayonaise er naast.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer