Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Krieltjessalade met mosterd

Krieltjessalade met mosterd – Aardappelsalade, je kunt er eindeloos mee variëren. Dit keer hebben we weer zo’n gemakkelijke aardappelsalade voor je in de aanbieding met heerlijke krieltjes in de schil, crème frâiche en natuurlijk mosterd. Omdat de mosterd samen met de krieltjes de hoofdrol spelen in dit recept, raad ik aan om een lekkere goede mosterd te nemen met een beetje pit. Zo heb ik gekozen voor een grove Groninger mosterd.

Deze salade smaakt erg lekker bij een goed stuk vlees. Door de wat grove structuur van de salade past een stoer stuk vlees zoals deze varkens rib roast er goed bij.

Krieltjessalade met mosterd

  • 750 gr. krieltjes in de schil
  • 250 gr. gerookte spekreepjes
  • 150 gr. crème frâiche
  • 2 el. mosterd
  • 2 el. zonnebloemolie
  • 1 el. witte wijnazijn
  • Zout & peper
  • 1 handjevol peterselie

 

krieltjessalade-met-mosterd-header

Was de krieltjes schoon onder stromend water om evt. laatste korrels zand eraf te spoelen. Zet de krieltjes op in water en kook ze gaar. Dit duurt ongeveer 20 minuten, afhankelijk van de grootte van je krieltjes. Bak ondertussen de spekreepjes uit in de pan tot de gewenste krokantheid.

Meng ondertussen in een schaaltje de helft v.d. mosterd, de zonnebloemolie en de azijn tot een egale dressing. Meng dit met de rest van de mosterd en de crème frâiche. Breng dit op smaak met de zout en peper.

Giet de aardappelen af als ze gaar zijn en laat ze goed uitdampen en wat afkoelen. Hak ondertussen de peterselie fijn. Als de aardappelen met de handen vast te pakken zijn meng je ze met de saus in een kom. Houd een klein handje gebakken spekjes apart en doe de rest door de salade. Doe de salade in een mooie schaal en sprenkel de laatste spekjes over de salade heen. Garneer af met de gehakte peterselie.

Tafel Lekker!

PrintenKrieltjessalade met mosterd

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.