Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Krokant cupje met avocado en zalm

We willen allemaal wel eens wat anders op de borreltafel, lekkere hapjes in plaats van chips of nootjes. Maak eens dit krokante cupje met avocado en zalm.

5 3.558

Krokant cupje met avocado en zalm – We willen toch allemaal wel eens wat anders op de borreltafel, lekkere hapjes in plaats van chips, nootjes of bittergarnituur. Ik maakte voor een gezellig samenzijn met vrienden deze krokante cupjes gevuld met een guacamole en legde bovenop een klein stukje zalm.

Smaken die perfect samen gaan. De cupjes kun je gerust een dag van te voren al maken, als je ze in een luchtdichte trommel bewaart zijn ze de volgende dag nog lekker knapperig. Ik gebruikte hiervoor een mini cupcaketray. Zo zijn de cupjes mooi voorgevormd en zijn de hapjes ook niet te groot.


Krokant cupje met avocado en zalm

Verwarm de oven voor op 170 graden.

  • 3 vellen filodeeg
  • 30 gram gesmolten boter

Vet de cupcaketray lichtjes in en snijd van je filodeeg vierkantjes van 6 cm x 6 cm. Leg het filodeeg dat je niet gebruikt even onder een vochtige theedoek zo drogen ze niet uit.

Neem 1 vierkantje van je deeg en smeer deze in met wat gesmolten boter. Leg het volgende vierkantje hier diagonaal op, besmeer ook weer met boter en leg een derde vierkantje er ook weer kruislings op.

Vouw het filodeeg nu in een cupje van je tray en herhaal dit tot je 10 cupjes hebt. Schuif de tray in de voorverwarmde oven en bak de cupjes in 8 minuten goudbruin en lekker krokant.

Voor de guacamole

  • 2 avocado’s
  • 1/2 rood pepertje
  • sap van 1 limoen
  • handje vol fijngehakte koriander
  • zout/peper naar smaak

Voor de decoratie

  • 50 gram zalm
  • eventueel wat koriander

Snijd de avocado doormidden en draai hem een kwartslag, zo kun je de twee helften van elkaar halen. Sla je mes in de pit en geef nog een draai op deze manier verwijder je met gemak de pit uit de avocado.

Ontpit de avocado’s en schep het vruchtvlees uit de schil. Doe dit in een kom. Snijd het pepertje en de koriander fijn en meng dit door de avocado. Prak het geheel grof door elkaar en besprenkel met het sap van de limoen.

Schep een grote theelepel van de guacamole in een cupje en decoreer met een stukje zalm en eventueel wat koriander.

 

Printen

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

5 Reacties
  1. cher zegt

    ik heb een gast die niet van zalm houd, zou je ook iets van vlees kunnen gebruiken

    1. Samantha Roelofs zegt

      Zelf nog niet geprobeerd maar ik denk dat je prima een rauwe ham zoals Serrano- of Parmaham kunt gebruiken of eventueel een stukje gerookte kip of rookvlees.

  2. Leidi zegt

    Ik vind verse koriander niet lekker en overheersend. Wat zou je in plaats daarvan kunnen gebruiken?

    1. Samantha zegt

      Hallo Leidi, De verse koriander zou je in dit recept prima kunnen vervangen door peterselie.

  3. arianne zegt

    Een echte topper, deze gemaakt voor vrienden en iedereen was enorm enthousiast.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More