Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Krokant schelvishaasje met gegratineerde camembert

Krokant schelvishaasje met gegratineerde camembert. Hiervoor gebruik ik de geiten camembert van Alphenaer. Een echt lokaal Hollands kaasje dat je zeker eens moet proberen.

0 582

Krokant schelvishaasje met gegratineerde camembert – Terwijl ik deze week een voorgerechtje met geitenkaas maakte bedacht ik me dat er ook een hoofdgerecht moest komen. Inspiratie noemen we dat. Het resultaat deel ik hier weer graag met jullie. Ik had een mooi stukje geiten camembert. Verrast door de smeuïgheid van deze geiten camembert wilde ik iets maken met vis. Hiervoor kocht ik een schelvishaasje. Een betaalbaar visje met net even zachter visvlees dan de kabeljauw.


Alphenaer Geiten Camembert

De geiten camembert in dit gerecht is van Alphenaer. Een kleinschalige Nederlandse maker van diverse soorten geitenkaas. Ik kreeg het (na een bezoek aan de kaasmakerij) mee om uit te proberen. Voor zo’n lokaal kaasje ben ik uiteraard wel te porren, maar veel erger nog, ik zou het jullie echt graag aanbevelen. Deze geiten camembert komt bij mij zeker regelmatig terug. Het kaasje heeft een mooie zachte en milde structuur en is daarmee ook mooi in diverse combinaties.

Krokant schelvishaasje met gegratineerde camembert

Voor 4 personen

  • 700 gram schelvishaasje verdeeld in 4 stukken
  • 1 ‘Alphenaer’ geiten camembert
  • 2 tomaten
  • 1 kopje parelcouscous tricolore
  • 400 ml kippenbouillon
  • 2 takjes kleine trostomaatjes
  • 1 ei
  • bloem om de vis in te wentelen
  • paneermeel
  • 1 eetlepel melange 3 saveurs ( zeekruiden)*
  • peper en zout
  • 1 portie geblancheerde savooiekool fijngehakt
  • kervel
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 2,5 dl witte wijn
  • 2,5 dl visfond
  • 2 dl room
  • eventueel wat peterselie

*Kun je niet aan deze melange komen? Gebruik dan viskruiden of vervang het paneermeel door kruidenpaneermeel

Verwarm de oven voor op 185 graden. Meng de zeekruiden met het paneermeel. Kruid de schelvishaasjes met peper en zout. Wentel de vis door de bloem, vervolgens door het ei en tot slot door het gekruide paneermeel. Bak de vis op een gematigd vuur in boter en olijfolie, zodat deze mooi aan gekleurd is. Leg deze nu in een beboterde ovenschotel. Leg 3 dunne schijfjes tomaat en 2 plakjes geiten camembert op de vis. Besprenkel de kleine trostomaatjes met wat olijfolie en leg ze in een kleine ovenschaal. Plaats nu beide schalen in de voorverwarmde oven en laat ca. 15 minuten garen.

Breng ondertussen de kippenbouillon aan de kook. Meng de couscous met 2 eetlepels olijfolie en voeg bij de bouillon. Laat dit ongeveer 12 minuten koken. Giet dan af en spoel flink met koud water. Doe de geblancheerde savooiekool (groene kool) in een kom en stoof even met wat boter. Breng op smaak met peper en zout. Schep de kool dan door de parelcouscous.

Verhit een klontje boter, fruit hier 1 sjalot even in aan en blus af met 2,5 dl. witte wijn. Voeg dan 2,5 dl. visfond toe en laat even inkoken. Doe er dan 2 dl. room bij en laat ook dit nog eens inkoken tot de gewenste dikte. Zeef de saus. Geef de saus eventueel nog wat kleur door er wat peterselie door te scheppen.

Tafel lekker

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer