Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Kruidige kroketjes van zoete aardappel

Deze kroketjes van zoete aardappel zijn verrassend lekker bij de maaltijd maar ook als snack doen deze kruidige kroketjes het goed.

Kruidige kroketjes van zoete aardappel – Zoete aardappel in krokant jasje, verrassend lekker bij de maaltijd maar ook als snack doen deze kruidige kroketjes het goed. Serveer de kroketjes met een frisse yoghurt dip.

Kruidige kroketjes

Zoete aardappelkroketjes gekruid met Marokkaanse kruiden voor stoofgroenten. Nu zijn deze aardappelen geen stoofgroenten maar de smaken van koriander, gember en kaneel passen perfect bij zoete aardappel.

Krokant van buiten, kruidig en zacht van binnen

Gefrituurde etenswaren worden over het algemeen erg lekker gevonden. Dat krokante jasje met een zachte vulling valt bij vrijwel iedereen in de smaak. Denk maar aan de aardappelkroketjes en bitterballen waar Nederland om bekend staat. Deze zoete aardappelkroketjes zijn een mix van beide, lekker kruidig met een Marokkaanse twist.  Een mooi alternatief voor de bitterbal op een feestje. Ook zijn deze kroketjes erg lekker in een pitabroodje of tortilla samen met een knapperige salade en een lekker sausje van yoghurt of als aardappelgarnituur bij een lekkere stoofschotel.

Kruidige kroketjes van zoete aardappel

Met de Marokkaanse stoofkruiden van Euroma waan je je al snel in de 1001 nacht-sfeer. Dat is te danken aan die kenmerkende geuren en smaken van koriander, komijn, kaneel en gember.

Voor 24 stuks

  •          650 gram zoete Aardappel
  •          2 Eieren
  •          15 gram Aardappelmeel
  •          15 gram Couscous
  •          7 gram Marokkaanse stoofkruiden
  •          3 gram Zout
  •          Paneermeel of Panko

Schil de aardappelen en snijd deze in stukken. Kook ze gaar. Meng 1 ei, 1 dooier, het aardappelmeel, de couscous, het zout en de kruiden door elkaar. Stamp de aardappels fijn en meng er het eimengsel doorheen. Verwarm alles al roerende goed door zodat het stevig wordt. Laat afkoelen en zet dit minimaal 1 uur in de koelkast. Doe het overgebleven eiwit in een kommetje en klop dit los. Doe de paneermeel of de panko in een ander kommetje. Rol van de puree balletjes ter grootte van een bitterbal. Maak je handen tussendoor een beetje nat , dit is makkelijker met rollen. Haal alle balletjes eerst door het eiwit en dan door het paneermeel. Bak de balletjes in olie van 180 graden tot ze mooi goudbruin en krokant zijn. Serveer de kruidige kroketjes van zoete aardappel met Griekse yoghurt met gehakte munt erdoor.

Tafel lekker!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

X