• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
dinsdag, april 13, 2021
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bakken Cake

Chocolade-walnoten kruimelmuffins

door Redactie
in Cake, Recepten
0
0
kruimelmuffins

Helaas is de zomervakantie (alweer) voorbij. Na lekker op vakantie geweest te zijn gaan we weer naar school of aan het werk. Het is even wennen om vroeg op te staan, want na al die uurtjes uitslapen is dat best gek. Gelukkig ben je niet de enige en hebben we er allemaal mee te maken.

De broodtrommeltjes kunnen weer uit de kast worden gehaald en worden gevuld met brood, een salade of een pasta. Een lekker appeltje voor in de ochtendpauze en nog iets te knabbelen voor in de middag. Tja, wat ga je meenemen? Ik zit te denken aan iets lekkers, vind je ook niet? Dit jaar ga je niet voor een pakje koekjes, maar voor zelfgemaakte muffins! Een chocolade-walnoten muffin wel te verstaan met een knapperige bovenkant. Wie houdt er nou niet van een knapperig laagje? Met deze muffins sta je in de blits bij je vrienden of collega’s. Zeg nou zelf, zelfgemaakt en vers is zooo 2014!

Walnoten en chocolade zijn gezond!

Wist je dat walnoten gezond zijn? Walnoten zitten vol met vitamine B1, foliumzuur, fosfor, magnesium, ijzer, zink en kalium. Deze noten zijn goed voor de bloedvaten. En chocolade dan? Chocolade bevat een stofje waar je vrolijk van wordt, namelijk flavonoïden. Dit is ook goed voor de bloedvaten. Neem dan wel chocolade met een hoge cacaogehalte. Daar heb je het meest profijt van. Neem bijvoorbeeld eens rauwe chocolade. De smaak is even wennen, maar wel gezond voor je! Overdrijf niet, want walnoten en chocolade zijn dikmakertjes in grote hoeveelheden.

Chocolade-walnoten kruimel muffins:

Voor 12 muffins

Ingrediënten:

Voor de muffins:

  • 300 gram (patent)bloem
  • 120 gram witte basterdsuiker
  • 90 gram (room)boter
  • 2 grote eieren
  • 250 milliliter (halfvolle)melk
  • 2 handjes gepelde walnoten
  • 1 reepje (pure) chocolade (2 blokjes minder voor de kruimellaag)
  • 3 theelepels bakpoeder
  • snufje zout
  • 1 theelepel vanille extract

Voor de kruimellaag:

  • klein handje walnoten
  • 2 eetlepels (patent)bloem
  • 1 eetlepel witte basterdsuiker
  • ½ eetlepel (room)boter
  • 2 blokjes pure chocolade

Extra nodig: cupcaketray en cakevormpjes

Zorg dat alles op kamertemperatuur is. Verwarm de oven alvast op 200 graden. Doe 12 cupcakevormpjes in de cupcaketray. We gaan eerst de kruimellaag voorbereiden. Hak de twee blokjes chocolade en walnoten in kleine stukjes. Doe in een schaaltje de chocoladestukjes, walnoten, 2 eetlepels bloem, 1 eetlepel witte basterdsuiker en gesmolten boter en meng alles door elkaar. Zet dit opzij, want dat hebben we zo nodig.

Nu gaan we het beslag voor de muffins maken. Hak de chocoladereep in stukjes. Niet te klein, maar ook niet te groot. Doe dit ook met de walnoten. Zeef boven een kom de bloem, suiker, bakpoeder en zout. Voeg dan de chocolade en walnoten aan het droge mengsel toe en meng alles door elkaar. Laat de boter smelten. Dit kan in de magnetron of in een pannetje op het vuur. Voeg in een andere kom de boter, eieren, melk en vanille extract toe en meng dit ook goed door elkaar. Nu gaan we snel te werk. Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge ingrediënten en meng alles snel door elkaar. Zorg dat je geen ‘losse’ bloem meer ziet en stop dan met mengen. Kleine klontjes geeft niet. Vul de vormpjes tot ¾ met het beslag. Strooi dan de kruimellaag erop en druk dit zachtjes aan. Doe de cupcaketray in de oven en laat de muffins 20 minuten bakken of totdat ze goudbruin zijn. Prik in de muffin om te kijken of deze gaar is. Dit kan met een satéprikker. Blijft er geen beslag aan de prikker hangen? Dan zijn ze goed. Haal ze uit de oven en laat de muffins afkoelen op een rooster.

De muffins kunnen ingevroren worden in een plastic diepvrieszak. Zo kan je langer genieten van je zelfgemaakte muffins. Haal ze de avond van tevoren uit de vriezer en doe ze in een luchtdicht bakje met deksel.

Tags: Bakken met notenChocoladeMuffinNotenNoten - Walnoten
DeelPin2Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Macadamia koekrepen
Bakken

Macadamia koekrepen

Chocolademousse met gepocheerde peren
Nagerecht

Chocolademousse met gepocheerde peren ( in perenlikeur )

Heek met notencrumble
Visgerechten

Heek met notencrumble zet je in een half uur op tafel

Chocolade-sinaasappel muffin
Cake

Chocolade-sinaasappel muffin

Griekse yoghurt met gekarameliseerde banaan en walnoten
Nagerecht

Griekse yoghurt met gekarameliseerde banaan en walnoten

Uitgelicht

frittata recepten
Specials

Frittata recepten; De restjes van het weekend opmaken

Verschillende frittata recepten voor een heerlijke lunch of een snelle maaltijd. Ideaal om restjes groenten of vlees/vis in te verwerken.

Lees verder
Asperge recepten & tips

Asperges; recepten & tips met Hollandse asperges

karnemelk

Karnemelk; Ook dat is een musthave in je koelkast

Nieuwe recepten

Broodje hamburger hawai
Vleesgerechten

Broodje hamburger Hawaï met kaas en ananas

Een gegrilde hamburger op een broodje met daarop een schijf ananas bedolven onder gesmolten kaas, dat mag een broodje hamburger...

Lees verder
Zoetzure linten van komkommer en wortel

Zoetzure linten van komkommer en wortel

Kippenvleugeltjes in shoarmamarinade

Kippenvleugeltjes in shoarmamarinade

Handige kooktips

schuimomelet
Kookschool

Schuimomelet; Het recept voor een extra luchtige omelet

Een luxe en luchtige uitvoering maken van een omelet? Probeer dan eens de schuimomelet! Zowel in hartige als in zoete...

Lees verder
Raapsteeltjes bereiden

Raapsteeltjes bereiden, dat doe je zo!

boter klaren of geklaarde boter maken

Boter klaren of geklaarde boter maken ( met foto instructie )

Wij zoeken hobbykoks. Echte hobbykoks met een beetje ervaring.

Ben jij een echte culinaire actieveling en vind je het leuk om daar meer mee te doen? Dan is hier jouw uitdaging! Wij zijn op zoek naar echte hobbykoks die een uitdaging aandurven. Je bent niet snel bang van een ingrediënt en durft het aan om buiten je comfortzone te stappen. We helpen je aan interessante ingrediënten om mee aan de slag te gaan en zorgen voor de nodige uitdagingen. We beloven… het wordt super leuk!

MEER INFORMATIE

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Elise de Haan op Pittige kippenvleugels uit de oven, lekker op elk moment!
  • unieke_henrike op Pittige kippenvleugels uit de oven, lekker op elk moment!
  • Redactie op Quiche van broccoli met ham en gorgonzola
  • Ria op Quiche van broccoli met ham en gorgonzola
  • Jeroen op Patat bakken; De beste frieten maak je zelf
  • Redactie op Scholrolletjes met Dijonaisesaus
  • Frank van der Bolt op Scholrolletjes met Dijonaisesaus
  • Redactie op Wilde zalm of kweekzalm? Waar moet je op letten

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen