• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
vrijdag, januari 22, 2021

Geen producten in je winkelmand.

  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten

Kwarkslof met perziken; lekker fris genieten

door Redactie
in Recepten, Taart
kwarkslof met perziken
Deel op facebookPin op PinterestDeel op twitter

Kwarkslof met perziken; lekker fris genieten – Kwark-perziken slof is een variatie op de bekende kwarktaart. Deze is net even anders want in deze kwarktaart zit geen slagroom. Dat maakt hem een stuk lichter dan de volvette variant en geeft het een echte frisse zuivelsmaak.

Wat is kwark?

Kwark is een hele verse kaas. Het wordt in Nederland gemaakt van koemelk. Om kwark te maken voegt men melkzuurbacteriën toe om het aan te zuren. Vervolgens voegt men stremsel toe en wordt het 24 uur met rust gelaten. Na 24 uur wordt de massa gesneden en laat men het uitlekken. Wat daarna overblijft is kwark.

Meer lezen over kwark? klik hier

Met kwark kun je bijvoorbeeld deze kwarkslof met perziken maken. Heb je niet een taartvorm voor een slof dan kun je ook voor een springvorm kiezen van ongeveer 18 cm.

Kwarkslof met perziken; lekker fris genieten

Dit heb je nodig:

  • 125 gr. koekjes
  • 100 gr. roomboter
  • 4 rijpe perziken + 1 voor garneren
  • 500 gr. kwark
  • 5 gelatineblaadjes
  • 100 gr. suiker

Doe de koekjes in een afsluitbaar diepvrieszakje. Met een deegroller sla je de koekjes tot kruimels. Smelt de roomboter in een steelpannetje, pas op dat deze niet aanbrandt. Doe de koekkruimels en boter in een kom en roer dit goed door elkaar. Pak de taartvorm en bedek de bodem met een laag van ongeveer 1 cm. Zet de taartvorm in de koelkast.

Doe de gelatine in water en laat deze zacht worden. Snij de perziken langs de pit en draai deze rond. De helften komen nu los van elkaar. Doe dit zelfde met de helft waar de pit nog in zit. Snij de perziken in stukjes. Pureer de perzik maar laat er nog stukjes in zitten. Dit zorgt ervoor dat je straks de perzik nog herkent.

Doe de perzikenpuree met de suiker in een steelpan en warm deze op. Als deze begint te pruttelen voeg je de gelatine toe. Door deze goed uit te knijpen en er doorheen te roeren. Als het opgelost is zet je het fornuis uit en roer je de massa kouder. ]je een streep trekt over je spatel en hij blijft staan, dan is het goed. Roer de perzikenpuree door de kwark heen. Doe het kwarkmengsel in de taartvorm en laat de taart 4 uur opstijven.

Snij de 5e perzik in dunne partjes. En garneer hiermee de kwark slof met perziken.

Tip: Besprenkel de taart met honing of maple syrup voor een extra zoetje.

Tags: Fruit - PerzikZuivel - Kwark

Gerelateerde Artikelen & Recepten

zuivelspread
Specials

Zuivelspread; Maak het zelf dan weet je wat je eet!

platte kaastaart
Taart

Platte kaastaart; onze Belgische kwarktaart

Wentelteefjes met kwark en aardbeien
Ontbijt en lunch

Wentelteefjes met kwark en aardbeien

Souffle van kwark en rode bessen
Nagerecht

Soufflé van kwark en rode bessen

zomers taartje kwark rode bessen
Taart

Zomers taartje met kwark en rode bessen

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uitgelicht

zuivelspread
Specials

Zuivelspread; Maak het zelf dan weet je wat je eet!

Zuivelspread voor een toastje, voor de boterham of in een saus? Maak die zuivelspread eens zelf! Gebruik verse ingrediënten en...

Lees verder
Skrei recepten

Skrei recepten voor liefhebbers van kwaliteitsvis en pure smaken

wintersoepen

Wintersoepen; drie oer-Hollandse klassiekers

Nieuwe recepten

Fish & Chips
Visgerechten

Fish & Chips, een echte Britse klassieker

Echte fish & chips van kabeljauw in een verrukkelijk krokant beslag. Fish & Chips is razend populair. Zelf maken is...

Lees verder
tutti frutti compote

Tutti Frutti Compote ( 2 varianten )

risotto met kabeljauw en schorseneren

Risotto met kabeljauw en schorseneren

Handige kooktips

Visbouillon maken
Kookschool

Visbouillon maken

Zelf visbouillon maken is zo gepiept. Vertel je visboer wat je gaat maken, en hij helpt je aan de lekkerste...

Lees verder
Botercrème

Botercrème – voor het vullen en afsmeren van uw taart

hele kip delen

Een hele kip snijden in acht delen

Aanraders

  • Wat eten we vandaag? Tips voor 7 dagen vers, smaakvol en huisgemaakt eten.
  • Makkelijke ovenschotels boordevol verse ingrediënten
  • Stoofpotten om voor thuis te komen
  • Pastagerechten maar dan écht vers.
  • Verse ingrediënten: Aardappelen, Groenten, Fruit, Vlees, Vis, Kaas, Zuivel, Eieren.
  • Van dit seizoen: Stamppot recepten van klassiek tot lekker modern.
  • Handige kooktips, slimme keukentrucs en interessante wetenswaardigheden.
  • Wij zijn dol op lokale producten. Waarom zou je het van ver halen als we zulke mooie producten gewoon in eigen land hebben.

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Pannenkoeken met spek en ander beleg
  • Herbert op Pannenkoeken met spek en ander beleg
  • Redactie op Balsamico spruitjes met gebakken spekreepjes en een puree met feta en pijnboompitten
  • Cecile op Balsamico spruitjes met gebakken spekreepjes en een puree met feta en pijnboompitten
  • Redactie op Stamppot boerenkool; Het basisrecept!
  • Kleijn op Stamppot boerenkool; Het basisrecept!
  • Cecile op Wereldgerecht: Mexicaanse Chili con carne
  • Redactie op Wereldgerecht: Mexicaanse Chili con carne

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen