Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Kwarkslof met perziken; lekker fris genieten

Deze prachtige kwarkslof met perziken is heel makkelijk om te maken, er komt geen oven aan te pas. Geen slof-vorm in huis? Gebruik dan een springvorm.

0 1.325

Kwarkslof met perziken; lekker fris genieten – Kwark-perziken slof is een variatie op de bekende kwarktaart. Deze is net even anders want in deze kwarktaart zit geen slagroom. Dat maakt hem een stuk lichter dan de volvette variant en geeft het een echte frisse zuivelsmaak.


Wat is kwark?

Kwark is een hele verse kaas. Het wordt in Nederland gemaakt van koemelk. Om kwark te maken voegt men melkzuurbacteriën toe om het aan te zuren. Vervolgens voegt men stremsel toe en wordt het 24 uur met rust gelaten. Na 24 uur wordt de massa gesneden en laat men het uitlekken. Wat daarna overblijft is kwark.

Meer lezen over kwark? klik hier

Met kwark kun je bijvoorbeeld deze kwarkslof met perziken maken. Heb je niet een taartvorm voor een slof dan kun je ook voor een springvorm kiezen van ongeveer 18 cm.

Kwarkslof met perziken; lekker fris genieten

Dit heb je nodig:

  • 125 gr. koekjes
  • 100 gr. roomboter
  • 4 rijpe perziken + 1 voor garneren
  • 500 gr. kwark
  • 5 gelatineblaadjes
  • 100 gr. suiker

Doe de koekjes in een afsluitbaar diepvrieszakje. Met een deegroller sla je de koekjes tot kruimels. Smelt de roomboter in een steelpannetje, pas op dat deze niet aanbrandt. Doe de koekkruimels en boter in een kom en roer dit goed door elkaar. Pak de taartvorm en bedek de bodem met een laag van ongeveer 1 cm. Zet de taartvorm in de koelkast.

Doe de gelatine in water en laat deze zacht worden. Snij de perziken langs de pit en draai deze rond. De helften komen nu los van elkaar. Doe dit zelfde met de helft waar de pit nog in zit. Snij de perziken in stukjes. Pureer de perzik maar laat er nog stukjes in zitten. Dit zorgt ervoor dat je straks de perzik nog herkent.

Doe de perzikenpuree met de suiker in een steelpan en warm deze op. Als deze begint te pruttelen voeg je de gelatine toe. Door deze goed uit te knijpen en er doorheen te roeren. Als het opgelost is zet je het fornuis uit en roer je de massa kouder. ]je een streep trekt over je spatel en hij blijft staan, dan is het goed. Roer de perzikenpuree door de kwark heen. Doe het kwarkmengsel in de taartvorm en laat de taart 4 uur opstijven.

Snij de 5e perzik in dunne partjes. En garneer hiermee de kwark slof met perziken.

Tip: Besprenkel de taart met honing of maple syrup voor een extra zoetje.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer