• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
maandag, augustus 15, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten

Lamsboutjes in pruimensaus

door Redactie
in Recepten, Vleesgerechten
0
0
Lamsboutjes in pruimensaus

Lamsboutjes in pruimensaus – Ik word altijd helemaal blij van lamsvlees. Je kunt er fantastisch mee variëren. Vind je de smaak van lamsvlees soms te sterk? Begin dan eens met dit recept want het is heel mild en zacht van smaak. Ga naar een goede (Turkse) slager en vraag om lekkere malse boutjes en nee!…Laat dat botje er nou lekker in zitten. De smaak wordt er duizend keer lekkerder door. Reken op 1 boutje per persoon. Dan komen ze allemaal goed aan hun trekken. Maak die heerlijke pruimensaus van verse pruimen. Ze zijn nu volop verkrijgbaar en goedkoop. Dat is dan weer mooi meegenomen. Straks dus heerlijk genieten van dit feestje op je bord.

verse pruimen

Pruimentijd; vier het seizoen uitbundig!

Juli / augustus. Pruimentijd. Vier het seizoen met verse pruimen. Ontdek de verschillende soorten en smaken. Hier vind je tips & recepten.

Lamsboutjes in pruimensaus

  • 4 malse lamsboutjes met been
  • 1 á 2 bolletjes knoflook
  • gedroogde lamsvleeskruiden van de Turkse super
  • zout
  • peper
  • olijfolie
  • 1/4 liter Merlot

Voor de saus:

  • 2 uien gesnipperd
  • kilootje verse pruimen (zoete)
  • snufje kaneel
  • suiker
  • olijfolie om in te bakken
Lamsboutjes-in-pruimensaus

Wrijf de lamsboutjes droog met keukenpapier.  Maak met een scherp mes inkepingen rondom in de boutjes. Je mag er wel 10 diepe sneetjes per boutje in maken. Pel de bol knoflook en de teentjes en halveer deze. Hele grote tenen mogen in drieën. Steek de stukjes knoflookteen in de inkepingen. Wrijf je boutjes lekker in met de lamsvleeskruiden en bestrooi ze met zout en peper uit de molen. Doe wat olijfolie in een braadpan en bak de lamsboutjes om en om bruin. Voeg daarna een kwart liter Merlot toe en 100 cc water. Laat rustig een uurtje stoven met het deksel op de pan en het vuur laag.

Was ondertussen de pruimen. Doe ze in een pan met een half kopje suiker en een snufje kaneel. Voeg een bodempje water toe om aanbranden te voorkomen. Breng de pruimen al roerend aan de kook en laat ze sudderen tot ze gaar en zacht zijn. Voeg desnoods af en toe een klein beetje water toe. Doe de pruimen door een passeerzeef. Als je die niet hebt kun je ze ook door een fijne zeef wrijven zodat de vellen en de pitten achter blijven. Voeg de saus die nu overgebleven is bij het braadvocht. Laat nog een kwartiertje zachtjes mee sudderen. De lamsboutjes zijn gaar als je het vlees makkelijk van het bot kunt trekken. Is je saus nog wat te dun, dan kun je hem nog even in laten koken op hoog vuur.

Serveer bij de lamsboutjes in pruimensaus bijvoorbeeld aardappelpuree en rode kool bij of couscous met amandelen en geroosterde pompoen voor een zuidelijk effect.

 

 

Tags: VleesVlees - Lamsvlees
DeelPin5Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

pilav van pasta
Pastagerechten

Pilav van pasta (‘vogeltongetjes’) met kip en veel groenten

Salade met venkel, appel en blauwe kaas
Salade

Salade met venkel, appel en blauwe kaas

Hummus van bietjes met geitenkaas
Saus

Hummus van bietjes met geitenkaas

gevulde courgette
Bijgerecht

Gevulde courgette; Super simpel en met diverse variatietips

Panini met brie en gebakken appel
Ontbijt en lunch

Panini met brie en gebakken appel

Hummus van witte bonen
Saus

Hummus van witte bonen

frittata
Hoofdgerecht

Frittata; Omdat je niks weg wil gooien

spaghetti met bloemkool
Pastagerechten

Spaghetti met bloemkool

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Zomer recepten

Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

aardbei milkshake
Specials

Milkshake zelf maken in vier varianten

Milkshakes, vier het zonnetje uitbundig. Zelf milkshake maken is niet zo moeilijk. Bekijk hier een aantal heerlijke zomerse voorbeelden.

Check het recept of lees de info
Kip

Kip; laat je uitdagen met deze heerlijke recepten

Broccoli uit de wok op 3 manieren

Broccoli uit de wok op 3 manieren

Krieltjes op een stokje

Krieltjes op een stokje

Recept in de picture

pilav van pasta
Pastagerechten

Pilav van pasta (‘vogeltongetjes’) met kip en veel groenten

Pilav is meestal met rijst, maar deze pilav van pasta is wel heel bijzonder. Dankzij de kleine 'vogeltongpasta' lijkt hij ook nog eens op echte pilav.

Check het recept of lees de info
Salade met venkel, appel en blauwe kaas

Salade met venkel, appel en blauwe kaas

Hummus van bietjes met geitenkaas

Hummus van bietjes met geitenkaas

Handige kooktips

Tong bakken doe je zo
Kookschool

Tong bakken doe je zo

Vind je verse tong bakken lastig? Weet je niet goed waar te beginnen? Met deze stap voor stap handleiding en foto's helpen we je op weg.

Check het recept of lees de info
Gruyère

Gruyère; die andere beroemde Zwitserse kaas

Kruidenolie zelf maken

Kruidenolie maken we zelf van verse kruiden

Lekker Tafelen Web Stories

Gesneden groenten
Gesneden groenten
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Bekijk alle stories

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Huzarensalade; zelfgemaakt véél lekkerder!
  • Agnes de Groene op Huzarensalade; zelfgemaakt véél lekkerder!
  • Redactie op Varkenshaas; een mals stukje varkensvlees
  • Redactie op Runderbouillon; Zelfgemaakt écht het lekkerst
  • Djorgio op Varkenshaas; een mals stukje varkensvlees
  • Kris op Runderbouillon; Zelfgemaakt écht het lekkerst
  • Connie Derks op Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf
  • Pieters Linda op Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen