Lamsvlees is natuurlijk typisch voorjaar. Deze schotel is al helemaal voorjaar. Serveer met een frisse salade en een voorjaarspasta.
- 400 gram lamsfilet, in dunne plakjes
- 100 gram jonge bospeen, in kleine stukjes
- 100 gram sugar snaps
- 8 eetlepels olijfolie
- 1 sjalotje, fijngesneden
- 1 teentje knoflook, fijngesneden
- 12 gepelde sjalotten
- 100 gram kastanjechampignons
- 2 dl vleesfond
- 1 eetlepel maïzena
- 2 eetlepels basilicum, in reepjes
Verhit 4 eetlepels olie in de wok en bak hierin de sjalot en de knoflook 2 minuutjes. Voeg de lamsfilet toe en roerbak nog 3 minuten. Doe het geheel over in een schaal.
Verhit nogmaals 4 eetlepels olie in de wok. Roerbak hierin de bospeen, suger snaps en de kastanjechampignons 2 minuutjes. Voeg het vleesfond toe en breng dit aan de kook.
Roer ondertussen de maïzena los met 1 eetlepel water en voeg dit toe aan de kokende fond. Voeg het vlees toe en warm nog eventjes mee. Breng op smaak met zout en peper. Maak af met de reepjes basilicum.