Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Lamssteaks van de barbecue

0 661

Lamsvlees is top voor je eerste lente-barbecue. Dat vind je niet in het standaardpakket van de slager of de supermarkt en als je even de tijd neemt voor deze receptuur kun je de rest van het vlees overslaan. Deze steaks met de salsa mag je gerust serveren als een hoofdgerecht en je steekt er je barbecue graag voor aan.

  • 6 lamssteaks (hier koop je super lamsvlees)
  • 15 gram verse rozemarijn
  • 2 teentjes knoflook, in plakjes gesneden
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels ahornsiroop
  • zout en vers gemalen zwarte peper
  • 3 zoete puntpaprika’s, in blokjes
  • 1 grote teen knoflook fijngehakt
  • 1 eetlepel geknipte bieslook
  • 2 eetlepels olijfolie extra virgine
  • verse peterselie (garnering)

Leg de lamssteaks in een schaal en bestrooi ze met zout en peper. Trek de blaadjes van de takjes rozemarijn en strooi ze over het vlees. Leg de plakjes knoflook er op. giet de olie en de ahornsiroop erover. Zet de schaal afgedekt in de koelkast. Marineer het lamsvlees ca. 12 uur zodat de smaken optimaal mengen.

Controleer of de steaks rondom met de marinade bedekt zijn. Leg ze op de hete barbecue en grill ze 2-5 minuten per kant, afhankelijk van de hitte van je barbecue en de dikte van de steak.

Meng de paprikablokjes met de knoflook, bieslook en olie, terwijl de steaks op de barbecue liggen. Serveer de steaks direct na het grillen. Schep de salsa op de borden of geef die er apart bij. Garneer met een toef peterselie.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer