Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Lasagne bolognese; Huisgemaakt zonder risico met smaakgarantie!

22 7.535

Mij kunnen ze wakker maken voor een echt lekkere lasagne. Dat bestaat dan niet uit 3 pakjes maar uit een aanrecht vol verse ingrediënten. Iets waar menig Nederlander tegen op ziet, maar ik kan je verzekeren de voldoening komt als je eters je luidruchtig om de receptuur vragen nadat je ze natuurlijk allemaal voorzien hebt van een flink glas rode of witte Italiaanse wijn.


Lasagne bolognese

  • 800 gram vers tomaten vlees (van vleestomaten)
  • 600 gram rundergehakt
  • 2 uien
  • 1 wortel
  • 3 stengels bleekselderij
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels olijfolie
  • peper en zout
  • 1 eetlepel vers gehakte Italiaanse kruiden (oregano, basilicum, tijm)
  • peper en zout
  • 250 gram lasagnevellen
  • een flinke ovenschaal

Voor de bechamelsaus:

  • 50 gram boter
  • 50 gram bloem
  • 0,5 liter melk
  • 100 gram geraspte parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels pesto

Pel de uien en snipper ze. Schrap de wortel en snijd deze in kleine stukjes. Snijd de bleekselderij in maantjes. Pers de gepelde knoflook erover uit.

Verhit de olijfolie en bak hierin de groenten. Voeg het gehakt toe en bak het rul. Snijd het tomaten vlees klein en doe het met 100 ml. water, peper, zout en de Italiaanse kruiden bij het vlees-groentemengsel. Laat de massa iets inkoken. Verwarm de oven voor op 180°C. Breng een pan water aan de kook met daarin een scheutje olijfolie. Kook de lasagne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Smelt voor de saus de boter en voeg de bloem toe. Roer tot de boter is opgenomen door de bloem. Voeg de melk er al roerende in gedeelten bij en vorm een gladde saus. Voeg de pesto toe en kook 3 minuten zachtjes door. Voeg peper en zout toe. Vet een ovenschaal in, leg er een laag lasagnevellen in, hierop een laag vleessaus, daarop een laag bechamelsaus en daarover kaas. Herhaal dit. De laatste laag is bechamelsaus met kaas. Zet het gerecht 25 minuten in het midden van de oven.

Serveer met een Italiaanse rode- of witte wijn en wacht geduldig op de reacties.

Tip voorgerecht: Tomatensoep met basilicum

Tip nagerecht: Tiramisu

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

22 Reacties
  1. Eric zegt

    Vanavond gemaakt, op zich lekker maar erg veel vocht in de saus. Het doet niet echt aan als een pastasaus.
    Smaak is wel oké. Ik heb er wat plakjes mozzarella tussen gelegd.

    1. Lekker Tafelen zegt

      Maak ‘m een keertje vaker Eric, je zult zien dat je daar vanzelf handigheid in krijgt. De hoeveelheid vocht kan o.a. ook afhangen van de kwaliteit van het gehakt of de hoeveelheid vocht die met de stukjes tomaten mee de pan in gaat. Je kunt het ook oplossen door wat bloem toe te voegen, maar doe dit voorzichtig, het is gauw teveel.

  2. Dhahk W Nachat V Roumou zegt

    Net klaar met koken Lees de reactie lees kaas denk KT heb het niet in me saus gedaan Maar wel anderhalve potje pesto Nu hopen dat die er lekker uit komt ??

    1. Lekker Tafelen zegt

      En?

  3. Daniël De Jong zegt

    de kaas staat niet op het lijstje van ‘benodigdheden’. Helaas want daar ga ik altijd op af met inkopen. 🙂 volgende keer beter.

    1. Lekker Tafelen zegt

      Parmezaanse kaas staat er op toch Daniël?

  4. Adrie zegt

    Eindelijk een recept waarin alles vers is. Geen pakjes, blikjes, etc. Dit ga ik zeker uitproberen. Deze lasagne lijkt me namelijk erg lekker en ook nog eens gezond.

    1. Lekker Tafelen zegt

      Het is wel de bedoeling dat onze recepten echt vers zijn Adrie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

  5. Debby zegt

    Ik heb de lasagne vanochtend gemaakt en precies het recept gevolgd maar vind de lasagne ontzettend waterig waardoor hij soort van zwemt in vocht.. Doe ik iets verkeerd? Kan het komen door het sochtends maken en s’avonds eten?

    1. Lekker Tafelen zegt

      Zelf heb ik er zeker geen negatieve ervaring mee Debby. ‘s ochtends maken zou ook geen probleem moeten zijn. Bewaar het dan wel tussentijds in de koelkast. Het kan zijn dat het gehakt teveel vocht afgeeft. Wat je kan doen is de 100 ml. water terugbrengen naar 50 ml. Daarnaast kan ook het toevoegen van een klein beetje bloem of maïzena de saus meer binden. Je kunt ook het gehakt eerst even in een andere pan rul bakken. Geeft deze teveel vocht af, giet dan af en voeg daarna bij de groenten. Ik hoop dat de oplossingen je aan een heerlijke lasagne helpen.

      1. Debby zegt

        Bedankt 🙂 ik zie de reactie nu pas hha nu ik weer met het recept in m’n handen sta om vanavond opnieuw te maken :). Ben erg benieuwd! Zal de tips opvolgen!

        1. Lekker Tafelen zegt

          Geniet ervan Debby, we zijn weer benieuwd naar het resultaat.

  6. Gerlien zegt

    Heel lekker! Volgens de kids. Misschien dt ik de volgende keer nog een blikje tomatenpuree er doorheen doe.

    1. Lekker Tafelen zegt

      Voor een extra zuurtje in de bolognesesaus kan dat natuurlijk altijd 😉

  7. Manjo zegt

    Voorkoken van lasagnevellen vind ik een ramp. Ze plakken aan de bodem of aan elkaar, óók als je ze een voor een in het water doet. Alleen als ik ze per stuk gaar en eruit neem voordat de volgende de pan ingaat, lukt het. Maar dat kost “uren”.
    Dit los ik al jaren anders op: ik gebruik gewoon de droge vellen. Let wel: ik maak de lasagne dan een dag eerder, of uiterlijk in de ochtend van de dag waarop we hem eten. Als alles in de schaal zit, dek ik deze af met plasticfolie en gaat hij de koelkast in. De smaken kunnen dan op elkaar inwerken, zodat de lasagne nóg lekkerder wordt. Intussen trekt het vocht in de pastavellen.
    Tegen etenstijd gaat de folie van de schaal en bak ik de lasagna zoals voorgeschreven. Op die manier zorg ik vaak op een rustige dag voor de maaltijd van een volgende -hectische- dag.
    Iedereen gelukkig en de lasagna smaakt nog beter ook.

    1. Erik zegt

      Voorkoken…? Geen probleem.
      Ik kook de vellen met een zestal tezamen in een vrij grote pot met veel kokend water gedurende exact 4 minuten, regelmatig, vooral bij aanvang, eens roeren om de vellen los te houden van elkaar
      Dan haal ik de vellen uit het water met een schuimspaan en koel ze even af in koud water waarna ik de vellen te drogen hang aan……en nu komt het…..een afdruiprek van ikea. ( KVOT Afdruiprek, verzinkt € 6.99 / st.) Artikelnummer: 369.804.00
      Terwijl ik de eerste portie ophang kookt ondertussen de volgende portie
      Kortom op een kwartier heb ik al mijn lasagnevellen voorgekookt en kan ik ze in kleinere stukken snijden om in de lasagneschotel te verdelen.

  8. Linda zegt

    Hij was erg smaakvol! Ga ik zeker nog een keer maken. Voor 2 pubers en ouders was het wel iets weinig maar dat komt ook vast omdat hij zo lekker was!!! Thanks.

  9. Emma zegt

    Erg lekker recept. Mijn complimenten, neem hier vaker een kijkje

  10. Jannie zegt

    Deze lasagne lijkt me heerlijk, ik ga het binnenkort maken.

  11. Lisa zegt

    dankje, ik laat het u weten of het lekker was.
    Ik ga het morgen voor mij en mijn moeder maken dus dan doe ik alles wel de helft. Groetjes van Lisa

  12. Lisa zegt

    Hoi,
    Het klink heel lekker en ik denk dat ik het wil klaar maken maar voor hoeveel personen is het eigelijk?
    groetjes lisa

    1. Redactie zegt

      Het is basic maar erg lekker Lisa. Het recept is bedoeld voor 4 flinke eters. Laat je nog even weten of het resultaat in de smaak gevallen is?

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer