- Lekker Tafelen - https://lekkertafelen.nl -

Lasagne bolognese; Huisgemaakt zonder risico met smaakgarantie!

Mij kunnen ze wakker maken voor een echt lekkere lasagne. Dat bestaat dan niet uit 3 pakjes maar uit een aanrecht vol verse ingredi├źnten. Iets waar menig Nederlander tegen op ziet, maar ik kan je verzekeren de voldoening komt als je eters je luidruchtig om de receptuur vragen nadat je ze natuurlijk allemaal voorzien hebt van een flink glas rode of witte Italiaanse wijn.


Lasagne bolognese

Voor de bechamelsaus:

Pel de uien en snipper ze. Schrap de wortel en snijd deze in kleine stukjes. Snijd de bleekselderij in maantjes. Pers de gepelde knoflook erover uit.

Verhit de olijfolie en bak hierin de groenten. Voeg het gehakt toe en bak het rul. Snijd het tomaten vlees klein en doe het met 100 ml. water, peper, zout en de Italiaanse kruiden bij het vlees-groentemengsel. Laat de massa iets inkoken. Verwarm de oven voor op 180┬░C. Breng een pan water aan de kook met daarin een scheutje olijfolie. Kook de lasagne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Smelt voor de saus de boter en voeg de bloem toe. Roer tot de boter is opgenomen door de bloem. Voeg de melk er al roerende in gedeelten bij en vorm een gladde saus. Voeg de pesto toe en kook 3 minuten zachtjes door. Voeg peper en zout toe. Vet een ovenschaal in, leg er een laag lasagnevellen in, hierop een laag vleessaus, daarop een laag bechamelsaus en daarover kaas. Herhaal dit. De laatste laag is bechamelsaus met kaas. Zet het gerecht 25 minuten in het midden van de oven.

Serveer met een Italiaanse rode- of witte wijn en wacht geduldig op de reacties.

Tip voorgerecht: Tomatensoep met basilicum[1]

Tip nagerecht: Tiramisu[2]

Links in dit artikel:
  1. Tomatensoep met basilicum: http://lekkertafelen.nl/?p=1872
  2. Tiramisu: https://lekkertafelen.nl/recepten/tiramisu/