Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Lasagne van koolrabi

In dit recept wordt dun gesneden koolrabi gebruikt in plaats van lasagnevellen. Koolrabi wordt ook soms wel eens meiknol genoemd en is een groente die afstamt van de witte kool.

1 1.025

Lasagne van koolrabi – Koolrabi wordt ook soms wel eens meiknol genoemd en is een groente die afstamt van de witte kool. Zowel de knol als de bladeren zijn eetbaar. Als je koolrabi rauw gebruikt smaakt hij selderachtig. Bereid denken we aan bloemkool, maar dan nog wel iets pittiger.

Gebruik liefst jonge en kleine knolletjes die zijn zachter en sappiger van smaak en minder houtig en vezelig dan de grote.

In dit recept doet de koolrabi dienst als blaadjes om onze lasagne klaar te maken. Dus een gezondere versie dan met deegbladeren. Willen jullie je ook eens culinair en gezond laten verrassen dan is dit gerecht zeker een toppertje om zelf te maken.


Lasagne van koolrabi

Voor 2 personen:

2Koolrabi koolrabi, met de mandoline in schijfjes gesneden
1 sjalot, fijn gesnipperd
1 knoflookteentje, fijngehakt
½ rood pepertje, fijngehakt
300 g kalfsgehakt
1 courgette, gewassen en geraspt
1 blik kerstomaten met sap van 400 g
125 g mascapone
100 g gruyère kaas
1 tl oregano
1 tl tijm
scheutje olijfolie

Verwarm een pan met gezouten water en laat daarin de in schijfjes gesneden koolrabi gedurende 3 min. blancheren. Giet af en koel ze dadelijk af in koud water. Laat uitlekken.

Koolrabi lasagna (1)Laat een scheutje olijfolie opwarmen in een de pan en stoof daarin de sjalot, het knoflookteentje en de partjes rode peper. Voeg het gehakt toe en bak het rul tot dit bruin is.
Wanneer het gehakt klaar is doe je er de geraspte courgette bij. Laat nog even aanstoven.
Verwarm de kerstomaten met het sap en kruid af met de oregano en de tijm. Voeg de mascarpone toe en haal van het vuur.

Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een ovenschaal in met wat olijfolie en nu gaan we aan de opbouw van de lasagne beginnen.
Doe de helft van het groentegehakt in de schaal. Leg hierop de helft van de koolrabi plakken.
Hierop schep je de helft van de kerstomaten met mascarpone op. Herhaal dit en eindig met een laagje passata en een laagje gruyère kaas. Zet de ovenschaal gedurende een 40 minuten in de oven.

Tafel lekker

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

1 reactie
  1. Inge zegt

    Het was even een werkje maar zeer de moeite waard! Echt heerlijk!

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer