• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zondag, december 3, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten

Lasagne van koolrabi

door Redactie
in Recepten
0
1
Lasagne van koolrabi

Lasagne van koolrabi – Koolrabi wordt ook soms wel eens meiknol genoemd en is een groente die afstamt van de witte kool. Zowel de knol als de bladeren zijn eetbaar. Als je koolrabi rauw gebruikt smaakt hij selderachtig. Bereid denken we aan bloemkool, maar dan nog wel iets pittiger.

Gebruik liefst jonge en kleine knolletjes die zijn zachter en sappiger van smaak en minder houtig en vezelig dan de grote.

In dit recept doet de koolrabi dienst als blaadjes om onze lasagne klaar te maken. Dus een gezondere versie dan met deegbladeren. Willen jullie je ook eens culinair en gezond laten verrassen dan is dit gerecht zeker een toppertje om zelf te maken.

Koolrabi

Koolrabi; een bijzonder knolletje!

Een prachtig lichtgroen, en soms ook paars, knolletje, dat een beetje tot de vergeten groenten behoort. Jammer, want koolrabi is heerlijk!

Lasagne van koolrabi

Voor 2 personen:

2Koolrabi koolrabi, met de mandoline in schijfjes gesneden
1 sjalot, fijn gesnipperd
1 knoflookteentje, fijngehakt
½ rood pepertje, fijngehakt
300 g kalfsgehakt
1 courgette, gewassen en geraspt
1 blik kerstomaten met sap van 400 g
125 g mascapone
100 g gruyère kaas
1 tl oregano
1 tl tijm
scheutje olijfolie

Verwarm een pan met gezouten water en laat daarin de in schijfjes gesneden koolrabi gedurende 3 min. blancheren. Giet af en koel ze dadelijk af in koud water. Laat uitlekken.

Koolrabi lasagna (1)Laat een scheutje olijfolie opwarmen in een de pan en stoof daarin de sjalot, het knoflookteentje en de partjes rode peper. Voeg het gehakt toe en bak het rul tot dit bruin is.
Wanneer het gehakt klaar is doe je er de geraspte courgette bij. Laat nog even aanstoven.
Verwarm de kerstomaten met het sap en kruid af met de oregano en de tijm. Voeg de mascarpone toe en haal van het vuur.

Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een ovenschaal in met wat olijfolie en nu gaan we aan de opbouw van de lasagne beginnen.
Doe de helft van het groentegehakt in de schaal. Leg hierop de helft van de koolrabi plakken.
Hierop schep je de helft van de kerstomaten met mascarpone op. Herhaal dit en eindig met een laagje passata en een laagje gruyère kaas. Zet de ovenschaal gedurende een 40 minuten in de oven.

Tafel lekker

DeelPin43TweetVerstuurVerstuur

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Kaasfondue met bier
Hoofdgerecht

Kaasfondue met bier; met oude boerenkaas en Romero

Kipfilet in heerlijke paprika roomsaus uit de oven
Hoofdgerecht

Kipfilet in heerlijke paprika roomsaus uit de oven

koolraapstamppot recept vegetarisch
Stamppot

Koolraapstamppot met gekarameliseerde rode uien en feta

Witlof rolletjes met ham en kaas
Hoofdgerecht

Witlof rolletjes met ham en kaas

Kleine quiches met zalm en garnalen
Recepten

Kleine quiches met zalm en garnalen

Trifle met chocolade en hazelnoten
Nagerecht

Trifle met chocolade en hazelnoten

Kaas-uienquiche met Zeeuws spek
Quiche

Kaas-uienquiche met Zeeuws spek

Spruitjes met kaas en cashewnoten
Hoofdgerecht

Spruitjes met kaas en cashewnoten uit de wok

Reacties 1

  1. Inge says:
    8 jaar geleden

    Het was even een werkje maar zeer de moeite waard! Echt heerlijk!

    Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Varkensvlees
Specials

Varkensvlees; het meest gegeten!

Velen eten het niet, en toch is varkensvlees de meest gegeten vleessoort, wereldwijd en in Nederland. Wat weet jij van varkensvlees?

Check het recept of lees de info
gedroogde linzen recepten

Gedroogde linzen; heerlijke recepten voor enthousiaste eters

Winterpeen

Winterpeen

Bloemkool bakken of roerbakken

Bloemkool bakken in de pan of in de wok

Recept in de picture

Kaasfondue met bier
Hoofdgerecht

Kaasfondue met bier; met oude boerenkaas en Romero

Kaasfondue met bier, dat is eens wat anders dan met wijn. We gebruikten Romero en oude boerenkaas en dat geeft heel veel smaak aan de fondue!

Check het recept of lees de info
Kipfilet in heerlijke paprika roomsaus uit de oven

Kipfilet in heerlijke paprika roomsaus uit de oven

koolraapstamppot recept vegetarisch

Koolraapstamppot met gekarameliseerde rode uien en feta

Handige kooktips

Decoreren met zoetzure groenten
Kookschool

Decoreren met zoetzure groenten

Maak de leukste en lekkerste decoraties met bijna geen moeite. Decoreren met zoetzure groenten geeft je gerecht net dat beetje extra.

Check het recept of lees de info
Soorten gedroogde erwten

Soorten gedroogde erwten; het overzicht

paneermeel

Paneermeel zelf maken; heel makkelijk!

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Champignonsoep; romig en pittig tegelijk
  • Redactie op Gebakken kwarktaart, Duitse lekkernij
  • Eric op Champignonsoep; romig en pittig tegelijk
  • Gerda Croese-Bosch op Varkenswangen met tagliatelle, comfortfood!
  • F.M. Prinsen op Franse kaas; De populairste soorten inclusief recepten
  • G.M. Willemsen op Spruitjes met cranberry’s en geitenkaas; uit de oven
  • Jaap op Bonbon van gedroogde ham met aardappelsalade
  • Marina op Gebakken kwarktaart, Duitse lekkernij
  • Greet Schut op Krokant gefrituurd ei
  • Connie Derks op Limburgse rijstevlaai

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen