Dit gerecht is een combinatie van een gevulde pasta (Ravioli) die eigenlijk weinig toevoeging nodig heeft, en een salade Caprese die je er normaal gesproken eerder naast zou serveren. Omdat de pasta met alleen een scheut olijfolie en wat geraspte Parmezaanse kaas een beetje kaal is, vond ik het wel een leuk idee om deze twee gerechten samen te voegen.
Eerlijk gezegd te simpel voor woorden, maar het resultaat was verbluffend lekker. De smaak van de salade Caprese kwam doordat het een beetje lauw werd van de warme pasta heel erg goed tot zijn recht. En de topping van Parmezaanse kaas maakte het geheel nog lekkerder. Ik vind nu dat het een ideale combinatie is en zal het niet zo snel nog eens apart van elkaar serveren.
Dit heb je nodig voor Ravioli Caprese
- 500 gram verse Ravioli (Ik had met tomaten/mozzarella vulling)
- 250 gram snack of kerstomaatjes
- 125 gram minimozzarella
- 1 rode ui
- handvol basilicum
- geraspte Parmezaanse kaas
- flinke scheut goede olijfolie
- peper & zout
Bereiding Ravioli Caprese
Was de tomaatjes en halveer ze. Halveer ook de mozzarella. Snijd de ui in halve ringen. Rasp de gewenste hoeveelheid kaas. Snijd het basilicum in reepjes.
Maak van de tomaatjes, mozzarella, ui, basilicum, een salade. Voeg olijfolie en peper & zout toe. Kook de ravioli al dente en laat even uitlekken.
Meng de salade door de uitgelekte ravioli en voeg, indien nodig, nog wat olijfolie toe. Bestrooi met de versgeraspte Parmezaanse kaas.
Serveer er ciabatta of focaccia bij.