Even langs de visboer want vers vis is niet alleen lekker maar ook erg gezond en lekker light. Met een paar prachtige scholletjes uit zijn vitrine maak je het je gezin of je gasten uitstekend naar de zin. In dit gerecht weer eens het duidelijke voorbeeld hoe je van eenvoudige ingrediënten iets lekkers op tafel zet.
- 4 mooie verse scholletjes
- zout
- 4 eetlepels bloem
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels magere yoghurt
- 1 citroen
- 2 eetlepels water
- 1 eetlepel fijngehakte bieslook
- 1/2 zeef fijn gesnipperd sjalotje
- 1 teentje knoflook
- peper en zout
Spoel de verse schollen af onder de koude kraan en dep ze droog met keukenpapier. Bestrooi dan de schol met wat bloem en zout. Verhit de olijfolie met de boter in een ruime koekenpan. Bak hierin de schollen in een paar minuutjes aan elke kant gaar. Lag de schollen op een warme schaal en dek ze even af met een stukje aluminiumfolie.
Maak de bieslookdressing als volgt:
Doe de yoghurt in een kom en voeg hier een half uitgeperst citroentje aan toe. Doe er het water, de bieslook, en het sjalotje bij. Pers het teentje knoflook erboven uit. Meng het geheel goed met een lepel en breng dan op smaak met zout en peper.
Serveer de schollen met een flinke lepel bieslooksaus en leg er als garnering een plakje van de overgebleven citroen op.