Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Lekkere feestelijke, pittige, garnalencocktail (kerst)

0 1.039

Nu eens de garnalencocktail anders in plaats van de traditionele, kies dan deze eens. Hij zit er niet alleen leuk en feestelijk uit, maar hij is ook erg lekker voor de mensen die van ietwat pittig houden. Met deze cocktail kun je dus scoren met bijvoorbeeld de feestdagen want dit lekkere bordje vertegenwoordigt een hoop smaken.

  • 250 gram garnalen
  • 3 eetlepels koriander (fijngehakt)
  • 1 flinke trostomaat (in blokjes)
  • 3 eetlepels groene olijfjes (gehalveerd)
  • 1 vers groen pepertje (fijngehakt en zonder zaad)
  • 2 eetlepels sinaasappelsap (vers)
  • 1 ½ eetlepel limoensap (vers)
  • ½ kopje ketchup
  • ½ theelepel tabasco
  • ½ theelepel worchestersaus
  • IJsbergslablaadjes of rucola
  • Peper en Zeezout

Laat de garnalen ontdooien en op kamertemperatuur komen. Ze zijn al gekookt dus mooi roze. Neem een schaaltje of bakje, doe de garnalen er in en meng met de koriander, de olijfen, tomatenblokjes en het gesnipperde pepertje. Maak in een ander schaaltje het sausje door de ketchup te mengen met de tabasco, worchestersaus, limoen- en sinaasappelsap. Meng nu het sausje of een deel er van met de garnalen (de inhoud van het andere schaaltje). Eventueel nog wat hoger op smaak brengen met peper en zeezout. Verdeel over 4 borden op enkele blaadjes sla of rucola als ondergrond. Kan gelijk worden geserveerd, maar kan ook even enkele uren in de koelkast blijven staan. Doe dan wel plastic folie over de bordjes. Eet smakelijk !

Neem er toast met roomboter bij en je kan dit ook als amuse serveren in glaasjes.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer