Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Libanese limonade van citroen, gember en munt

Libanese limonade van citroen, gember en munt – Dit verslavend lekkere drankje is een goede dorstlesser op een zomerse dag.

0 5.895

Libanese limonade van citroen, gember en munt – Dit verslavend lekkere drankje is een goede dorstlesser op een zomerse dag. Munt en citroen combineren uitstekend, ietsje gember erbij voor een lichte bite. Heerlijk om te drinken met wat  tinkelende ijsblokjes als je lekker op je terras zit. Maar, deze limonade is vanzelfsprekend ook een goede begeleider bij een Oosterse maaltijd.

Het recept voor deze limonade komt uit het kookboek Arabia van de auteurs Merijn Tol en Nadia Zerouali, dat in 2008 werd uitgegeven. Ik heb deze limonade inmiddels al vele malen gemaakt.  Dit jaar dronk ik voor het eerst een variant op het drankje, met sinaasappelsap in plaats van citroensap. Het werd geserveerd in een hippe strandtent op Kijkduin. Hiermee wil ik maar zeggen: “Of je nou wel niet niet van Oosterse gerechten houdt, als je deze limonade serveert, ben je helemaal trendy!”


Libanese limonade van citroen, gember en munt

  • een vijzel, een citruspers en een rasp
  • 3 biologische citroenen
  • een stukje verse gember (3-5 cm)
  • 6 el suikers
  • de  blaadjes van 3 takjes verse munt
  • lekker koud mineraalwater (circa 1,5 l)
  • ijsblokjes

Rasp de schil van 1 citroen. Schil de gember en rasp fijn. Pluk de muntblaadjes en hak ze fijn. Pers de citroenen uit. Stamp in een vijzel de citroenrasp, de fijngesneden munt, de suiker en de gember zo fijn mogelijk. Doe het mengsel in een grote kan met het citroensap en vul het aan met het koude mineraalwater. Roer alles een paar keer goed om en zet de Libanese limonade van citroen, gember en munt in de koelkast om door en door koud te  laten worden.  Serveer de Libanese limonade van citroen, gember en munt naar wens met ijsblokjes of crushed ijs.

Voor een extra leuk detail maak je een mooi suikerrandje om je glazen. Dit doe je door de glazen omgekeerd in citroensap te dopen en daarna in de suiker. Mocht de variant met sinaasappelsap je aanspreken, gebruik dan 2 sinaasappels en verminder de hoeveelheid suiker naar smaak. Of experimenteer eens met een combinatie van citroen- en sinaasappelsap.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer