Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Limoenrisotto met zalm

Risotto bereiden lijkt vaak moeilijker dan het is, voor nog meer gemak bereid je hem in de oven. Probeer het eens met deze limoenrisotto, je zult smullen.

0 2.299

Limoenrisotto met zalm – Wist je dat je risotto op verschillende manieren kunt klaarmaken? De klassieke manier is de risotto met een sjalotje of ui even aanfruiten in olijfolie, met wijn of een ander vocht te overgieten tot alles is opgenomen door de rijst en daarna telkens een soeplepel bouillon toe te voegen. Zodra ook de bouillon is opgenomen roer je er weer een soeplepel bouillon bij tot de risotto gaar is. Belangrijk hierbij is dat je regelmatig moet blijven roeren.

In de oven en zonder roeren

Heb je daar geen tijd voor, dan kun je het ook heel goed klaarmaken in de oven. Fruit een ui in een eetlepel olijfolie, roer de rijst erdoor en laat even glazig worden. Giet er dan een scheutje witte wijn of water (wat je wil) bij en roer totdat het vocht is opgenomen door de rijst. Roer er als laatste alle bouillon en de andere ingrediënten die je wilt gebruiken door. Kruid met peper en zet de pan, met deksel een half uur in de oven op 200 graden. Ook, als je de juiste verhouding rijst en vocht aanhoudt, kun je op een laag vuur met deksel op de pan de rijst in 15 tot 20 minuten gaarkoken. Voor 250 gram risottorijst gebruik je 1 liter vocht. De voorbereiding is hetzelfde als bij de ovenvariant.


Limoenrisotto met zalm

Voor 4 personen

 • 300 gram Risottorijst
 • 4 Limoenen
 • 4 Zalmfilets (± 100 gram per stuk)
 • 2 Sjalotjes
 • 50 milliliter witte Wijn
 • 1 liter Visbouillon
 • 1 theelepel Venkelzaad
 • 1 theelepel Suiker
 • 2 eetlepels Olijfolie + extra voor de afwerking
 • 1 eetlepel Boter
 • Peper en Zout

Pers 2 limoenen uit en meng het sap met het venkelzaad, suiker, 1 eetlepel olijfolie en peper en zout naar smaak. Leg de zalmfilets in de marinade en laat even staan. Snipper de sjalotjes en rasp en pers de rest van de limoenen. Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een pan met dikke bodem op middelhoog vuur. Fruit hierin de sjalotjes gedurende 5 minuten. Roer de rijst erdoor, schep een paar keer om en blus af met de witte wijn. Als de wijn helemaal is opgenomen schenk je er een soeplepel hete bouillon bij. Blijf regelmatig roeren tot de rijst het vocht heeft opgenomen en herhaal dit proces tot de rijst gaar is, maar nog wel een bite heeft. Bak ondertussen in een grillpan de zalmfilets in 5 tot 10 minuten (afhankelijk van de dikte) gaar. Bewaar de marinade. Haal de vis uit de pan en zet apart op een schaal met aluminiumfolie zodat ze niet afkoelen. Roer het limoensap samen met twee eetlepels van de marinade door de risotto en maak het extra smeuïg met 1 eetlepel boter en olijfolie. Kruid met peper en zout naar smaak en bestrooi met de limoenrasp.

Tafel lekker!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer