Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Watermeloen limonade; Huisgemaakt en verkoelend.

Maak eens zelf limonade van vers fruit zoals deze watermeloen limonade. Een heerlijk drankje voor de zomermaanden. Serveer met ijs en een takje munt.

0 2.874

Watermeloen limonade – Verfrissende huisgemaakte limonade van Watermeloen zonder alcohol. Heerlijk tijdens een hittegolf of gewoon een zomerse dag. Vier de zomer en serveer deze limonade ijskoud in de achtertuin.

Watermeloen

watermeloenDe watermeloen staat bekend als dorstlesser. In de zomerperiode worden er veel verkocht. De watermeloenen met de donkere schil en de watermeloenen met de lichte schil waarop donkere strepen zichtbaar zijn. De laatste wordt ook wel de pitloze variant genoemd. De in stukken gesneden watermeloen kun je prima in parten snijden en zo weghappen of verwerken in een fruitsalade. Vandaag maak ik er een limonade van. Erg leuk is om deze watermeloen limonade in de schil zelf te serveren. Je kunt de limonade ook in een grote karaf schenken en dan serveren in wijnglazen zoals op de foto. Voeg er flink wat ijsklontjes aan toe en steek er een takje munt in om het af te maken. Zo simpel kan het zijn.

Watermeloen limonade

  • 1,5 kilo watermeloen, in blokjes en ontpit
  • 275 ml water
  • 125 ml citroensap versgeperst
  • 120 gram suiker
  • 125 ml water

Breng water en de suiker aan de kook en kook dit tot het suiker helemaal is opgelost. Laat het suikerwater afkoelen. Pureer de meloen en haal het door een plastic zeef, metaal geeft een vieze smaak. Vang alleen het vocht van de meloen op. Meng het sap van de meloen, met het citroensap en 275 ml water in totaal 1 liter vocht en voeg daar aan toe het afgekoelde suikerwater, laat dit een nacht goed koud worden. Serveer dit ijskoud met crushed ice. Mocht je een scheutje alcohol willen toevoegen, gebruik dan eens limoncello.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer