Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Loempia gevuld met kip en groente

Loempia gevuld met kip en groente – Een knapperige lekkernij royaal gevuld met kip en groente, lekker om te eten maar ook heel leuk om bijvoorbeeld samen met de kinderen te maken.

Loempia’s zelf maken, een leuk en gezellig klusje

Je maakt eerst een lekkere vulling en gaat daarna met één van je kinderen aan tafel zitten en samen de loempia’s vouwen. Wedden dat er een goed gesprek ontstaat? Behalve dat het gezellig, is eten kinderen vaak ook veel beter als ze hebben meegeholpen met het bereiden van het eten. Bovendien kun je in een zelfgemaakte loempia allerlei vullingen doen. Ik koos voor een vrij traditionele vulling van kip en ei maar je kan er ook een pittige gehaktvulling of alleen groentes in verstoppen. Verwerk de vulling lauw of koud en zorg er ten alle tijden voor dat de loempia goed dicht gevouwen en geplakt is. Knapt en loempia open dan ligt al je vulling in de olie.

Loempia gevuld met kip

loempia vouwen

  • 1 pak Loempiavellen
  • 500 gram Kipfilet
  • 200 gram Hamblokjes
  • 100 gram Taugé
  • 100 gram Prei
  • 100 gram Wortel
  • 200 gram Witte Kool
  • 4 Eieren
  • 2 teentjes Knoflook
  • 1 theelepel versgeraspte Gember
  • 1 theelepeltje Sambal
  • 1 theelepeltje Zout
  • 2 eetlepels Bloem
  • Plantaardige Olie om in te bakken

Snij alle groenten in fijne reepjes. Snij de kipfilet in kleine blokjes doe ze in een kom en pers er de knoflook bovenuit. Meng er de gember, sambal en het zout doorheen. Bak de kipblokjes kort gaar in een koekenpan met een beetje olie. Haal het vlees uit de pan en doe dit in een grote kom. Doe nog een beetje olie in de pan en bak hierin de prei, wortel en kool tot deze beetgaar zijn. Doe de groente bij de kipfilet en voeg er de taugé en hamblokjes aan toe. Zet opzij. Klop de eieren met 2 eetlepels water en een beetje zout en peper los. Neem een kleine koekenpan en bak in een klein beetje olie dunne pannenkoekjes. Snij de pannenkoekjes doormidden of wanneer ze groot zijn in 4. Maak in een kopje een papje van bloem en water, dit is om de loempia dicht te plakken. Neem een loempiavel en leg deze met een punt naar onderen voor je neer. Leg een stuk omelet net boven het midden. Schep er 2 lepels vulling op. Neem de bovenste hoek en vouw deze over de vulling. Vouw nu beide zijkanten over de vulling naar het midden. Strijk met een kwastje een dun laagje bloempap over de andere punt en rol de loempia zo strak mogelijk op. Zorg dat er geen scheurtjes inkomen want deze barsten open tijdens het bakken zodat al je vulling eruit bakt. Herhaal dit tot alle vulling op is. Bak de loempia’s goudbruin in plantaardige olie van 175 graden. Serveer met wat ketjap of een lekkere chilisaus.

Tafel lekker!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.