Luchtige kwark – Ontbijten met kwark kan op veel manieren. Vandaag maken we extra luchtige kwark. Benieuwd hoe we dit doen? Het geheim verklappen we in het recept.
Smaak en structuur
Kwark heeft een zurige smaak die niet iedereen weet te waarderen. Gelukkig kun je dit oplossen door zoete ingrediënten toe te voegen zoals fruit, honing of suiker. Hiermee blijft de structuur van de kwark hetzelfde maar de smaak wordt minder zuur. In dit recept gaan we nog een stapje verder en veranderen ook de structuur van de kwark naar een luchtige kwark die je kunt serveren bij het ontbijt.
Hoe maken we de kwark luchtig
Wanneer we het over luchtig hebben denk je aan opkloppen. Nu kun je kwark wel opkloppen maar er gebeurt niet zo veel. Dus pakken we het anders aan, we gaan een eiwit opkloppen en deze door de kwark spatelen. Dit doen we voorzichtig zodat zoveel mogelijk lucht behouden blijft. Serveer de luchtige kwark direct want eenmaal gemengd zakt de lucht er langzaam weer uit.
Moeilijk?
Is luchtige kwark maken moeilijk? Helemaal niet! Als je een mixer hebt ben je in een mum van tijd klaar. Heb je deze niet dan gebruik je een garde en klop je met de hand. Dit duurt dan wel iets langer maar je hebt dan wel al je eerste oefening voor de dag gehad. Zorg er wel voor dat je kom en klopper helemaal vetvrij zijn voor het beste resultaat.
Luchtige kwark
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 150 gram kwark
- 1 groot ei alleen het eiwit
- 5 aardbeien
- 1 eetlepel vanillesuiker
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je luchtige kwark:
Snij de aardbeien in kleine stukjes en prak ze fijn met een vork.
Schep het aardbeien mengsel met de vanillesuiker door de kwark en meng goed.
Klop in een schone vetvrije schaal het eiwit stijf met een garde of mixer.
Als de pieken kunnen blijven staan is het eiwit stijf genoeg.
Spatel het eiwit voorzichtig door de kwark en je luchtige kwark is klaar om op te eten.
Tafel lekker!