Asperges op brood – Wie aan asperges denkt, denkt vaak als eerste aan gekookte asperges, met eieren en ham. Maar asperges op brood? Dat was vast nog niet in je opgekomen. Voor iedere aspergeliefhebber is dat een lekkernij en eenvoudig te maken van een restje gekookte asperges.
Lunchen met asperges
Belegde broodjes zijn tegenwoordig overal te koop. Catering medewerkers maken broodjes voor je, dan hoef jij je daar niet meer druk om te maken. Tja, zo werkt het nou eenmaal. Maar een beetje levensgenieter of een beetje hobbykok zal zich er bijna voor schamen. Een echt lekkere lunch maak je tenslotte zelf. Wie het zelf doet kan smaken naar zijn eigen hand zetten en dus dubbel genieten. Om maar te zwijgen van de originaliteit. Iedereen die bij jou aan tafel schuift voor de lunch zal verrast zijn als je asperges op brood serveert.
Stap uit die comfortzone
Niets mis met een broodje kaas, en ook niet met een broodje gezond. We kunnen je vertellen: Asperges op brood valt absoluut in de categorie “broodje gezond” en is net even chiquer en net even lekkerder dan weer dat broodje gezond met ham, kaas, tomaat en komkommer. Sterker nog, je mag dit gerust gezonder noemen en dat zeggen we zonder met calorieën of vetpercentages te smijten. Brood, groenten, zuivel, ham, dat is waar het hier om draait.
Asperges op brood: Gezonder wordt het niet, wel lekkerder!
Asperges; recepten & tips met Hollandse asperges
Bij het voorjaar horen Hollandse asperges. Tenminste, dat vinden we. Maar eet je ze ook? Na het lezen van deze tips en recepten zeker wel.
Asperges op brood
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 2 eetlepels skyr
- 2 kleine plakken schouderham
- 6 gekookte asperges
- 1 tomaat
- 1/2 avocado
- 1/2 klein uitje
- 2 donkerbruine boterhammen
- gemengde sla
- wat geraspte, gekookte rode biet
- zout en peper
- 1/2 eetlepel curry
Bereidingswijze van dit recept
Asperges op brood, dat doe je zo:
Meng de skyr met zout, peper en curry. Verdeel een koffielepel van dit mengsel over een plak goede schouderham. Leg er 3 gekookte asperges op en rol het geheel op.
Snijd de tomaat in fijne blokjes. Snijd de avocado in iets grotere blokjes en besprenkel met wat citroensap.
Snipper het uitje en meng met de tomaat en avocado.
Beleg de bruine boterhammen met wat gemengde sla en wat geraspte rode biet. Leg hier het aspergerolletje op. Verdeel er het tomaat-avocado mengsel over.
Asperges op brood maak je nog aantrekkelijker als je het geheel afwerkt met een plukje verse peterselie of kervel.
Tafel lekker !!