Bagel met gerookte zalm en komkommer – Een echte traktatie voor bij een feestelijke lunch? Die maak je met een bagel met gerookte zalm en komkommer! Het broodje besmeer je eerst met geitenkaas, dat vormt een lekker hartige tegenhanger met de frisse komkommer. De gerookte wilde sockeye zalm maakt het helemaal af! Bij zo’n lunch hoort ook een glas heerlijk koele witte wijn, zo wordt de lunch een compleet feestje!
Gerookte wilde sockeye zalm
Het is je misschien opgevallen op de foto dat de vis op de bagel met gerookte zalm en komkommer heel rood van kleur is. Dit is wilde sockeye zalm. Sockeye zalm wordt gevangen in de grote meren en rivieren van Alaska en Canada, en in kustwateren langs de westkust van Noord-Amerika. De vis is bekend om zijn dieprode kleur, heerlijke smaak en hoge concentraties van omega-3 vetzuren. Sockeye zalm is een anadrome soort, wat betekent dat het leeft in zee en zich voortplant in zoet water. Tijdens het voortplanten wordt de kleur van de zalm dieper rood. Als je wilde zalm, of andere wild gevangen vis gaat kopen, let dan altijd op het MSC-keurmerk.
Bagels met gerookte zalm en komkommer – tips
Verse bagels zijn niet bij elke bakker makkelijk te koop. Nu kun je in bijna elke supermarkt afbakbagels kopen, en die zijn voor de bagel met gerookte zalm en komkommer een prima alternatief voor de verse exemplaren. Je hoeft ze alleen maar 5 minuten in de oven af te bakken. In plaats van bagels kun je natuurlijk ook kiezen voor een vers wit, hard of zacht bolletje.
Uiteraard kun je, als je niet aan sockeye zalm kunt komen, of als je het gewoon te kostbaar vindt, dit broodje ook maken met gewone gerookte zalm.
Houd je niet van geitenkaas, vervang die dan door verse roomkaas. Dat past er ook goed bij.
Ontbijten, lunchen of brunchen met gerookte zalm
Er zijn weinig visproducten die zo veelzijdig zijn als gerookt zalm. Want je kunt geweldig ontbijten, lunchen of brunchen met gerookte zalm.
Komkommer, fris, gezond en vooral lekker!
Komkommer, een heerlijke groente, die je overal voor kunt inzetten. Niet alleen als snack of salade, maar ook op verrassende andere manieren!
Bagel met gerookte zalm en komkommer
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 2 bagels
- 100 gram gerookte sockeye zalm
- 50 gram zachte, smeerbare geitenkaas
- 4 linten komkommer, over de lengte gesneden
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 theelepels citroensap
- zout en peper
- een paar takjes dille
- 1 theelepel kappertjes
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je een bagel met gerookte zalm en komkommer:
Bak als je afbakbagels gebruikt de broodjes af in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat ze afkoelen.
Was de komkommer en schaaf er over de gehele lengte 4 linten af met een dunschiller.
Meng in een kom de olijfolie met het citroensap. Breng op smaak met zout en peper. Leg de komkommerlinten hier in en zorg dat alles een laagje krijgt.
Snijd de bagels open. Besmeer de onderste helft met de geitenkaas, en maal daar wat zwarte peper overheen. Verdeel de gerookte zalm over de bagels.
Schik vervolgens op elk broodje 2 linten komkommer.
Bestrooi elk broodje met wat verse dille en een paar kappertjes.
Leg de bovenste helft van de bagels er bovenop.
Serveer de bagels met gerookte zalm en komkommer direct. Bij zo’n lunch hoort natuurlijk eigenlijk een lekker koel glas witte wijn.
Tafel lekker !!