Belegde broodjes voor een luxe lunch of picknick – Luxe belegde broodjes eten we tegenwoordig vooral onderweg. Die laten we door een ander maken dus.
Maar als je het zelf doet kan er toch echt een verrassend effect ontstaan. Soms maak je dat belegde broodje van ingrediënten die je op de markt kocht en soms van ingrediënten die je op een leuke reis tegenkwam. Door zelf te combineren met verse ingrediënten die jij lekker vindt, ontstaat het lekkerste resultaat en iedereen zal dat unieke belegde broodje extra waarderen.
Dit kun je heel makkelijk zelfs à la minute maken als je gaat picknicken of gaat fietsen. Alles lekker mee in een mand en zalig aan de waterkant op een picknickdeken oppeuzelen. Dat is zomer en geloof me, je gaat een groot compliment krijgen van de vriend of vriendin die je meeneemt.
We maken twee varianten op de grens van zomer en nazomer.
- De één met zalm, aardbeien, mascarpone en basilicum.
- De ander met geitenkaas, parmaham, vijgen en honing.
De hoeveelheid hangt natuurlijk af van hoeveel trek je hebt en van het aantal personen dat je uitnodigt voor de lunch of picknick. Wees er wel op voorbereid dat je voldoende meeneemt, want er wordt gegarandeerd een tweede broodje gevraagd.
Belegde broodjes voor een luxe lunch of picknick
Print receptIngrediënten voor dit recept
- Bruin stokbroodje met granen
- 1 geitenkaasje
- 1 klein potje mascarpone
- Parmaham
- gerookte zalm
- aardbeien
- verse vijgen
- honing
- Provençaalse kruiden
- basilicum
- geroosterde pijnboompitjes
Bereidingswijze van dit recept
Vijgen en geitenkaas
Snijd van het stokbrood stukjes van ongeveer 15 cm en snijd deze middendoor in de lengte. Besmeer ze royaal met geitenkaas of mascarpone. Leg hier speels een plakje parmaham op. Snijd de vijg in fijne partjes en verdeel bovenop de ham. Besprenkel met een beetje honing en versier met pijnboompitjes.
Aardbeien en gerookte zalm
Snijd van het stokbrood stukjes van ongeveer 15 cm en snijd deze middendoor in de lengte. Besmeer deze royaal met geitenkaas of mascarpone. Leg hier speels een plakje gerookte zalm op. Snijd de aardbeien in fijne partjes en verdeel bovenop de ham. Bestrooi met Provençaalse kruiden, pijnboompitjes en blaadjes verse basilicum.
Tafel lekker !!