Broodje hete kip – Een heerlijk broodje hete kip, dat zowel met warme als met koude kip gegeten kan worden.
Een goed gevuld broodje
Een gevuld broodje hete kip begint met goed en lekker brood. Koop eens een heerlijk zuurdesembroodje bij je plaatselijke bakker. Die zijn vaak lichtelijk taai en erg lekker. Maar je kunt hiervoor natuurlijk ook ieder ander broodje nemen wat je lekker vindt.
Een gevuld broodje moet niet alleen maar veel kip en saus bevatten. Het heeft ook een beetje frisheid nodig van sla en bijvoorbeeld tafelzuur of lekkere frisse komkommer of tomaat. Zo heb je meerdere smaken in een broodje, wat het net een beetje spannender maakt. Ook eet je zo ongemerkt een beetje meer groente, wat natuurlijk ook prettig is. De broodjes kunnen prima gebruikt worden als avondmaaltijd, met eventueel een lekkere kop soep erbij. De broodjes zijn ideaal als je gasten hebt voor de lunch, maar ze zijn ook erg lekker om mee te nemen naar het werk. Pak ze dan in met huishoudfolie. Je collega’s zullen jaloers zijn.
Welk deel van de kip gebruik je voor het broodje hete kip?
In dit recept voor broodjes hete kip is gebruikgemaakt van kippendijen omdat die zo lekker sappig blijven. Houd je hier niet van, dan kun je ook kipfilet nemen. Je hebt dan aan een dubbele kipfilet meer dan genoeg. Bak de kip goed gaar, maar zeker niet droog. Laat de kip na het bakken eerst een klein beetje afkoelen en snijd er dan dunne plakjes van. Je kunt de kip zowel warm als koud gebruiken.
Kippendijen; een veelzijdig stukje kip
Kipkarbonades, kippendijfilet en kippendijen, allemaal verschillende namen voor het bovenste deel van de kippenpoot. Wat is het verschil?
Broodje hete kip
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 4 broodjes naar keuze
- 3 kippendijen
- 2 eetlepels ketjap
- 1 theelepel sambal
- 1 eetlepel olie
- 2 eetlepels mayonaise
- 2 eetlepels Griekse yoghurt
- 1 eetlepel tomatenketchup
- een klein scheutje ketjap
- sambal naar smaak
- wat blaadjes sla
- wat plakjes komkommer
- wat geraspte wortel
- wat zoetzuur (rettich/atjar/augurk)
- wat tuinkers of taugé
- wat lente-ui in ringetjes
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je een broodje hete kip:
Meng de kippendijen met 2 eetlepels ketjap, 1 theelepel sambal en 1 eetlepel olie en zet een uurtje koud weg.
Laat de kip een beetje op temperatuur komen en bak ze in een koekenpan met een beetje olie op een zacht vuurtje in ongeveer 15 minuten gaar.
Meng 2 eetlepels mayonaise met 2 eetlepels Griekse yoghurt, 1 eetlepel tomatenketchup, een klein scheutje ketjap en wat sambal naar smaak.
Snijd de broodjes doormidden en besmeer de onderkant met een klein beetje van de saus. Verdeel er wat blaadjes sla over.
Snijd de kippendijen in reepjes en verdeel die over de sla op de broodjes.
Decoreer met de groenten en druppel nog wat van de pittige saus over het broodje hete kip.
Tafel lekker !!