Broodje makreel – Een heerlijke salade van gerookte makreel, lekker op een broodje of op de borrelplank.
Broodje gerookte makreel
De salade voor die heerlijke lunch is heel makkelijk te maken met maar een paar ingrediënten. De zongedroogde tomaten geven een heerlijke smaak en bite aan de salade. Neem lekkere knapperige harde broodjes, voor het lekkerste broodje makreel dat je ooit op hebt. Bak de broodjes desnoods even op zodat ze nog een klein beetje warm zijn.
Lekker en betaalbaar
Vis eten is goed voor je, maar daar hangt vaak ook een prijskaartje aan. Een gerookte makreel is lekker en heel goed betaalbaar, en met een enkele gerookte vis maak je vier geweldig lekkere broodjes, voor een gezonde lunch. Het is even een precies werkje die makreel schoonmaken, je wil tenslotte geen graten in je salade. Ben je niet zo van het zelf schoonmaken van de vis, kies dan voor filets. Neem dan 2 filets voor dit recept, en met filets is dit recept al helemaal snel gemaakt.
Lekker op de borrelplank
Als er een zelfgemaakte salade op de borrelplank staat is dit vaak de zalm of de tonijnsalade van vis uit blik. Maak de volgende keer eens makreelsalade, zeker weten dat dit erg gewaardeerd wordt.
Makreel; De handigste tips en lekkerste recepten
Makreel is super gezond vanwege het hoge gehalte omega-3 vetzuren. Een vette vis dus en dan hebben we het over gezonde vetten.
Broodje makreel
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 1 gerookte makreel
- 150 gram mayonaise
- 75 gram gedroogde tomaat op olie
- 25 gram tomatenketchup
- 1/2 theelepel cajunkruiden
- 1 lente-uitje
- 1/4 krop ijsbergsla
- 4 harde broodjes
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je een lekker broodje makreel:
Maak de makreel schoon en pluk het visvlees in niet te fijne stukken.
Snijd 50 gram van de gedroogde tomaat grof en doe dit samen met de mayonaise en de tomatenketchup in een hoge smalle beker. Blender dit met een staafmixer tot een egale massa. Heb je geen staafmixer, snijd dan de gedroogde tomaat zo fijn mogelijk en meng het dan met de mayonaise en de ketchup.
Breng de saus op smaak met de cajunkruiden en schep de saus op de vis.
Snijd de lente-ui in ringetjes en schep er 3/4 van door de salade. Meng alles goed en breng eventueel verder op smaak.
Snijd de broodjes door en beleg de onderkant royaal met fijn gesneden ijsbergsla.
Verdeel de salade over de 4 broodjes en bestrooi met stukjes gedroogde tomaat en lente-ui. Leg de bovenkant op het broodje makreel en geniet.
Tafel lekker !!
Ik had nog overheerlijke groentesoep over van daags tevoren, broodjes en een stuk makreelfilet en geen zin om veel te koken. Hier konden wij dit overheerlijke broodje makreel maken. Een heel lekker sausje!! Lieve groet Cecile
Fijn dat het weer gesmaakt heeft Cecile.