Broodje met geitenkaas en groenten – een zalig broodje zachte geitenkaas met gegrilde groenten en baba ganoush.
Niet zomaar een broodje geitenkaas
Een broodje geitenkaas maak je alleen al uniek door de soort geitenkaas die je gebruikt. Er zijn heel veel soorten geitenkaas. Voor dit broodje geitenkaas met groenten gebruik je de zachte, net niet smeerbare geitenkaas zonder korst. Daarbij doe je lekker veel gegrilde groenten, een heerlijk romige baba ganousch en een handje rucola voor het contrast en een iets scherpe smaak. Met die verse ingrediënten en dit makkelijke recept zet jij straks een geweldige lunch op tafel.
Serveer warm of koud
Dit broodje geitenkaas eet je het liefst met vers gegrilde groenten die nog net niet afgekoeld zijn. Zo komen de smaken het best tot hun recht. Maar dat is de ideale situatie, want soms heb je nog groenten liggen die over zijn. Die kun je natuurlijk even verwarmen, maar zeker op een warme dag is het erg lekker om die groenten koud op een broodje te serveren. Ben je liefhebber van warme broodjes en tosti’s dan kun je het besmeerde broodje ook 5 tot 10 minuten in een op 180 graden voorverwarmde oven verwarmen.
Gegrilde groenten voor heel veel smaak
Voor dit broodje met geitenkaas en groenten gebruik je gegrilde groenten en een heerlijk romige baba ganoush, gemaakt van gegrilde aubergine. Voor 4 broodjes is een half recept baba ganoush voldoende. Maar die andere helft gaat makkelijk op als dip of op een ander lekker broodje. De groenten worden gegrild, dit klinkt als veel werk maar dat valt reuze mee. Als je ze grilt op de barbecue of in een grillpan, krijg je het beste resultaat. Je krijgt dan namelijk van die prachtige grillstrepen op de groenten. Maar je kunt de groenten ook gerust grillen in een koekenpan op het fornuis.
Tip: Ga je barbecueën? Gril alvast groenten zoals paprika, aubergine en courgette en gebruik die de dag erna voor geweldig lekkere broodjes of een ovenschotel boordevol smaak.
Kaas
Kaas recepten, de handigste tips en de leukste verhalen over kaas vind je op Lekker Tafelen. Ontdek hoe kaas je leven mooier maakt!
Broodje met geitenkaas en groenten
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 4 broodjes, naar keuze
- 1 aubergine
- 1 courgette
- 1 rode paprika
- 8 schijfjes zachte geitenkaas
- 50 gram rucola
- een half recept baba ganoush
- zout en peper
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel gedroogde oregano
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je een broodje met geitenkaas en groenten:
Maak de baba ganoush volgens het recept op Lekker Tafelen.
Rooster de paprika boven een vlam tot ze zwartgeblakerd is of snijd hem in parten en bak die in een koekenpan. Als de schil van de paprika verkleurd is of de paprika bijna gaar is, mag hij in een kommetje wat je afdekt met folie. Laat afgedekt afkoelen, zo gaart de paprika door en kun je straks makkelijk de schil verwijderen.
Meng de olijfolie met de oregano. Snijd dikke plakken van de courgette en de aubergine en besmeer ze met de olie. Bestrooi met peper en zout en bak ze in een (grill)pan aan beide zijden tot ze gaar zijn.
Haal met een scherp mesje de schil van de paprika en snijd die in repen.
Snijd de broodjes door. Besmeer beide helften met baba ganoush. Beleg de onderste helft met de plakken aubergine en courgette met daarop stukken paprika. Verdeel per broodje twee stukjes zachte geitenkaas in stukken en dek af met rucola. Leg de bovenkant op het broodje en serveer het broodje direct.
Wil je graag een warm broodje zet de gesmeerde broodjes dan 5 – 10 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.
Tafel lekker !!