Broodje omelet – Als er een broodje is dat herinneringen oproept, is het een broodje omelet. In mijn jeugd noemden we dat een pannenkoeken eitje. Als moeder pannenkoeken eitjes begon te bakken, wisten we dat we gingen picknicken of een dagje weg gingen. Een broodje omelet is dan ook perfect voor een dagje uit. Het is makkelijk mee te nemen en het blijft, zeker met een blaadje sla ertussen, een heerlijk broodje.
Het meenemen van zelf gesmeerde broodjes is op een of andere manier verdwenen, er wordt liever een godsvermogen betaald voor een bakje friet of andere snacks waar we vaak ook nog eens voor in de rij moeten staan. Hoeveel moeders maken nu nog broodjes omelet? Ik vrees nog maar weinig, is het gemakzucht?
Een effectief lekker broodje
Een broodje omelet is eigenlijk een heel effectief broodje, want je hebt het snel gemaakt, het is lekker en de eiwitten uit de eieren zorgen ervoor dat je minder snel trek hebt in iets anders. En niet geheel onbelangrijk, het is zowel warm als koud, erg lekker. Serveer het als ontbijt, lunch of neem het mee naar werk of school. Als je het broodje ook nog eens royaal belegd met sla, tomaat en komkommer en eventueel een plakje ham of kaas kun je het ook prima als volwaardig avondmaal serveren.
Een omelet bakken is niet moeilijk
Denk je dat een broodje omelet lastig te maken is? Dat is het misschien in de professionele keuken, want een omelet moet aan verschillende eisen voldoen. Maar thuis is dat totaal anders. Als je thuis een omelet bakt hoef je niet als een chef-kok in de weer, niemand die daar op let, als jij maar een lekker eitje bakt. Klop gewoon twee eitjes met een scheutje melk of room en bak hiervan in een beetje boter of olie een soort pannenkoek aan een kant. Vouw die pannenkoek dubbel in plaats van hem om te draaien en gaar hem nog een klein beetje na en klaar is je omelet. Wil je de omelet meenemen naar je werk, laat hem dan even afkoelen voordat je de omelet op je broodje legt. Zo voorkom je dat het een klef broodje wordt.
Broodjes ei in verschillende variaties
Eenvoudig en erg lekker. Broodjes ei kunnen op elk moment van de dag. Start er de dag mee als ontbijt of als afsluiter na een avondje stappen.
Broodje omelet
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 1 zacht puntje
- 2 blaadjes sla
- 2 eieren
- 2 eetlepels melk of room
- zout en peper
- een beetje boter of olie
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je een broodje omelet:
Klop 2 eieren los met de melk of room en breng op smaak met zout en peper.
Verhit een koekenpan met een scheutje olie of boter en giet hier het losgeklopte ei in. Zet het vuur laag en leg eventueel een deksel op de pan om het ei sneller te laten garen.
Als het ei bovenop net gestold is klap je de omelet dubbel en zet het vuur uit. Laat de omelet nog even in de pan liggen en draai hem nog een keer om.
Snijd intussen een broodje open en leg een blaadje sla op de onderste helft. Schuif de omelet op het broodje en leg de bovenkant erop en je broodje omelet is klaar.
Wil je het broodje later opeten, of meenemen? Bak de omelet dan iets langer en laat hem helemaal afkoelen voor je er je broodje mee belegd.
Tafel lekker !!