Buffelmozzarella in Carrozza – Een uitdaging. Eerder heb je kunnen lezen over eerlijke buffelmozzarella . We brachten namelijk een bezoek aan de boerderij van Martijn Veenstra en Martha van Zwol. Zij maken daar heerlijke en eerlijke mozzarella. Tijdens mijn bezoek kregen we het over het gebruik van mozzarella in de keuken. En dat veel mensen mozzarella alleen gebruiken in een salade of op de pizza. Wat eigenlijk heel jammer is want je kunt zoveel meer buffelmozzarella. En dat voelde voor mij als een uitdaging.
Mozzarella het hele jaar door
En zo begon de zoektocht naar gerechten met buffelmozzarella. Lekker Tafelen wil je namelijk graag laten zien dat buffelmozzarella niet alleen lekker is in een salade of op de pizza. Maar ook in andere gerechten. En dat buffelmozzarella het hele jaar door lekker is. Het wordt immers ook het hele jaar door gemaakt.
Uiteindelijk zijn er uit die zoektocht nieuwe recepten ontstaan. Waarvan deze Buffelmozzarella in Carrozza er eentje is. Een echt authentiek Italiaans gerecht.
“Mozzarella di bufala in Carrozza”
Mozzarella in Carrozza is mozzarella in brood dat je frituurt. Je kunt het bijvoorbeeld serveren als lunchgerecht met een lekkere groene salade. Of je snijdt het brood in vieren, voordat je het paneert, en dan kun je het serveren als hapje of tapas. Het gerecht is makkelijk om te maken, maar wel eentje om echt van te genieten. Gebruik echte buffelmozzarella om de beste smaak te krijgen.
Buffelmozzarella in Carrozza
voor 2 personen
- 1 bolletje buffelmozzarella
- 4 sneetjes brood (vierkant is ’t mooiste)
- 4 el bloem
- 2 ei
- 50 ml melk
- oregano (gedroogd)
- zout en peper
Zo maak je het
Zet alvast je friteuse aan op 180 graden Celsius of verwarm olie, om te frituren, in en een pan tot 180 graden.
Snij de korst van het brood af. Doe in een diep bord de bloem zodat je daar straks het brood met de mozzarella in kunt paneren. Klop in een ander bordje het ei met de melk los en voeg hier een snuf zout aan toe. Snij nu de mozzarella in plakjes van 1 cm. Beleg 2 plakjes brood met de mozzarella. Maar zorg ervoor dat de mozzarella niet uitsteekt. De kans dat het gaat lekken in de frituur word dan heel groot. Strooi nu wat gedroogde oregano, zout en peper op de mozzarella, niet teveel want dat is zonde van de smaak van de echte buffelmozzarella.
Doe nu de andere twee plakken brood op de mozzarella. Haal de broodjes eerst door de bloem. Zorg ervoor dat alle kanten goed bebloemd zijn, ook de zijkanten. Haal het broodje nu door de ei.
Frituur de broodjes nu tot ze goudbruin en krokant zijn. Serveer ze direct!
Eet smakelijk!
Tip: Voor deze “Mozzarella di bufala in carrozza” heb ik gebruik gemaakt van de buffelmozzarella van Orobianco.
Mozzarella en Burrata voor de pizza, de pasta en de salade
Op de pizza, in de salade, ook jij eet ongetwijfeld wel eens mozzarella. Maar wat weet je eigenlijk van dit bekende Italiaanse kaasje?
Wat een geweldige recepten zijn dit !
Ik heb er al een paar uitgeprobeerd en ze zijn zaaaaaaalig!
Vooral de karbonades, heerlijk.
Dank je wel hiervoor.
Groetjes:Trudy.