Champignonragout op krokante toast – Ragout is een populair gerecht. Je kunt er dan ook aller kanten mee uit. Gebruik het als pastasaus, of serveer het in een rijstrand, of vul er een pasteitje mee. Ook op brood of toast is ragout heerlijk. Je maakt er heel makkelijk een warme lunch mee, maar ook als voorgerecht doet ragout het altijd goed. Krijg je al zin in ragout? Mooi, dan vind je hier een recept voor champignonragout op krokante toast. Makkelijk te maken en binnen een half uurtje klaar. Er is geen vlees of vis in dit recept verwerkt, dus de vegetariërs kunnen ook mee-eten.
Zelf ragout maken is makkelijk, en veel lekkerder
Er wordt best veel ragout gegeten. Maar vreemd genoeg komt die ragout dan meestal uit blik. En dat is best jammer, want met een goed recept als basis kun je heel makkelijk zelf een heerlijke ragout maken. Jouw eigen ragout maak je van verse ingrediënten, zit vol smaak en je weet precies wat er in gaat. Als je eenmaal zelf ragout hebt gemaakt, dan koop je geen blikken meer, let maar op. Begin maar eens met het recept van champignonragout op krokante toast. Die goedgevulde ragout maakt je nieuwsgierig naar andere ragouts om zelf te maken.
Witte champignons of kastanjechampignons
In het recept staat ‘champignons’ in de ingrediëntenlijst. Dat zijn witte champignons. Heb je toevallig kastanjechampignons in huis, dan kun je die net zo makkelijk gebruiken om de champignonragout op krokante toast te maken. Houd er rekening mee dat er in witte champignons wat meer vocht zit dan in kastanjechampignons. De witte champignons zullen dus wat meer slinken tijdens het bakken.
Tips bij het recept voor champignonragout op krokante toast
Het handige aan een recept als dat van champignonragout op krokante toast is dat je de ragout van tevoren kunt maken. Je roostert het brood vlak voor je wilt gaan eten en de ragout warm je tijdens het roosteren op.
Bewaar de ragout tot je hem gaat gebruiken afgedekt in de koelkast.
Makkelijke lunchrecepten met champignons en eieren
Voor deze lunchrecepten met champignons en eieren heb je niet veel nodig om lekker te eten. Lekkere recepten voor omelet, frittata en roerei!
Champignonragout op krokante toast
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 500 gram champignons
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 50 gram boter
- 50 gram bloem
- 400 ml paddenstoelenbouillon
- 2 eetlepels crème fraïche
- 2 eetlepels Madeira
- een bosje verse tuinkruiden naar keuze
- een half brood naar keuze
- olie om in te bakken
- zout en peper
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je champignonragout op krokante toast:
Verhit een scheut olie in een koekenpan. Fruit de ui en de knoflook even aan, maar laat ze niet bruin worden.
Voeg de champignons toe en bak ze mee tot ze gaar zijn.
Smelt in een pan met een dikke bodem de boter. Voeg in een keer de bloem toe en bak die een paar minuten op een laag vuur om te garen. Roer goed met een rubberen spatel om aanbranden te voorkomen.
Voeg nu in scheutjes de warme bouillon toe. Blijf goed roeren. Je zult zien dat er nu een gladde, gebonden saus ontstaat.
Roer de champignons, de crème fraîche en de Madeira door de saus. Breng op smaak met zout en peper.
Warm de ragout nog even goed op en roer de helft van de tuinkruiden erdoor.
Rooster per persoon 2 sneetjes brood krokant. Dit kan in een broodrooster, in de oven of de airfryer of bak ze krokant in een koekenpan.
Leg de toast op borden en schep de ragout er overheen. Bestrooi met de rest van de tuinkruiden.
Tafel lekker !!