Clubsandwich met Chinese kool en kip – Een sandwich voor de lunch of als volwaardige maaltijd, dit kan allebei met deze variant met verse kipfilet en lekker knapperige Chinese kool.
Gebruik voor de sandwich een mooie kipfilet, die je kort marineert in cajunkruiden Daarna gril of bak je de kipfilet in zijn geheel. Zo blijft de kipfilet sappiger. Voor een pittige sandwich als deze is het leuk om Chinese kool te gebruiken in plaats van ijsbergsla. Gebruik vooral ook het witte gedeelte van de nerf, dit geeft een lekkere bite. Met het sausje van Griekse yoghurt in plaats van mayonaise, maak je de clubsandwich net anders. Als brood kies je natuurlijk gewoon wat je zelf lekker vindt, in het recept gebruikten we witte casino, maar met een mooi volkoren of meergranenbrood is het net zo lekker, misschien zelfs nog lekkerder.
Chinese kool is, net als paksoi, een bladgroente en is het hele jaar door verkrijgbaar. De kool heeft een milde ietwat zoete smaak. De bladeren hebben een heel brede nerf en zijn knapperig en licht groen van kleur. Door zijn neutrale smaak is de groente zowel rauw, geroerbakt als gekookt erg lekker.
Kipfilet recepten en inspiratie
Heel veel kipfilet recepten ter inspiratie. Maar mensen, neem dan alsjeblieft wel een (H)eerlijk stukje kipfilet dan eet je echt lekkerder.
Clubsandwich met Chinese kool en kip
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 12 sneetjes wit casinobrood
- een dubbele kipfilet
- cajunkruiden
- 1 eetlepel olijfolie
- 4-6 bladeren Chinese kool
- 2 augurken
- ½ ui
- 1 theelepel (liefst grove) mosterd
- 1 theelepel tomatenketchup
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je een clubsandwich met Chinese kool en kip:
Snij de kipfilet in 2 helften, meng 2 theelepels cajunkruiden (of meer naar smaak) met een eetlepel olijfolie. Smeer er de kipfilet mee in en laat dit een kwartier op kamertemperatuur intrekken.
Bak de kip in een grillpan of antiaanbakpan in ongeveer 20 minuten rustig gaar.
Rooster de sneetjes brood.
Snipper de ui en de augurk in kleine stukjes en roer ze samen met de mosterd, tomatenketchup en een klein beetje cajunkruiden door de Griekse yoghurt.
Was de bladeren van de Chinese kool en snijd ze in fijne reepjes.
Snij de tot lauwwarm afgekoelde kipfilet in plakjes.
Neem 4 sneetjes brood en verdeel er de helft van het sausje over, verdeel er de helft van de Chinese kool over en de helft van de plakjes kipfilet. Leg er een sneetje geroosterd brood op en herhaal. Leg de laatste sneetjes brood erop en duw licht aan. Steek eventueel 2 prikkers in de sandwiches en snij ze diagonaal doormidden.
Eenmaal de clubsandwich samengesteld, direct opeten anders wordt het brood zacht.
Tafel lekker !!