Gepocheerde eieren op een geroosterde boterham met een warme tomatensalsa en gerookte zalm – Wie eenmaal de kunst van het pocheren van ei door heeft zal onderstaand gerecht vaker willen maken. Dit is zo’n gerecht dat niet zo heel veel tijd kost maar waar je wel even dat kleine beetje tijd voor moet nemen. Geduld dus! Een verrukkelijke combinatie en echt niet zo moeilijk als het lijkt. Erg belangrijk is dat je echt verse eieren hebt, dan kan het bijna niet mislukken.
Gepocheerde eieren op een geroosterde boterham met een warme tomatensalsa en gerookte zalm
Lunchgerecht voor 2 personen
- 2 grote dikke sneden lichtbruin brood
- 100 gram Philadelphia light
- 4 plakken gerookte zalm
- 6 eetlepels gevogeltefond
- 8 eieren
- 1 fijngesneden uitje
- 3 tomaten
- 4 eetlepels pijnboompitten
- wat fijngesnipperde peterselie
Zo maak je gepocheerde eieren op een geroosterde boterham met een warme tomatensalsa en gerookte zalm:
Verdeel de tomaten eerst in vier parten en snij deze vervolgens in grove brunoise. Stoof deze met de uisnippers en gevogeltefond en laat tot de helft inkoken. Breng de saus op smaak met zout, peper en wat cayennepeper. Voeg de Philadelphia toe en laat zachtjes insmelten.
Pocheer de eieren in draaiend water met azijn ( net niet koken ) ongeveer 2 minuten. De dooier wil je lopend houden.
Bak de pijnboompitten even aan om de subtiele geroosterde smaak beter tot zijn recht te laten komen.
Rooster het brood en verdeel er de tomatenmassa over, hierop komen de 2 gepocheerde eieren. Verdeel de zalm in stukken en leg deze speels verder op het brood, werk af met peterselie en de geroosterde pijnboompitten ( eventueel kun je er stukjes gedroogde ham nog over verdelen ) Serveer de gepocheerde eieren op een geroosterde boterham met een warme tomatensalsa en gerookte zalm direct.
Ontbijten, lunchen of brunchen met gerookte zalm
Er zijn weinig visproducten die zo veelzijdig zijn als gerookt zalm. Want je kunt geweldig ontbijten, lunchen of brunchen met gerookte zalm.