Italiaanse bol met mozzarella, tomaat en pesto – Een heerlijk kruidig broodje dat je ook heel goed als tosti kunt serveren.
Focaccia of Italiaanse bol met mozzarella
Een Italiaanse bol of focaccia kun je bij de meeste bakkers wel kopen. Je kunt er ook voor kiezen om zelf focaccia te bakken en die in parten te snijden en dan te vullen. Zelf gebakken brood is natuurlijk het allerlekkerste, maar niet iedereen heeft er tijd voor om zelf brood te bakken. Vaak worden broodjes gegeten om net iets makkelijker en sneller klaar te zijn met de maaltijd. Maar heb je eens de tijd, dan is het zeker de moeite waard om eens zelf een focaccia te bakken.
Pesto, dat maak je toch zeker zelf!
Op de Italiaanse bol met mozzarella gaat pesto. Pesto is een smeersel gemaakt van basilicum, pijnboompitten, Parmezaanse kaas en olie. Ook hier geldt: zelfgemaakt is het allerlekkerste. Als je dan toch een pesto koopt kun je beter die van de versafdeling nemen in plaats van die uit een glazen potje, want ook daar zit wel het nodige verschil in. Je kunt natuurlijk ook pesto zelf maken, dan heb je altijd de lekkerste versie.
Warm of koud, met de Italiaanse bol met mozzarella kan het allebei
Dit Italiaans getinte broodje is vooral in de zomer erg lekker en fris van smaak. Als het wat kouder is, kun je de Italiaanse bol met mozzarella ook serveren als een luxe tosti. Heerlijk met die lange draden mozzarella. Je kunt van die kleine bolletjes gebruiken, maar een gewone, grotere bol die je in plakken snijdt, is prettiger in gebruik. Tip: Het is erg lekker om er ook een of twee plakken gesneden vleeswaren zoals Serranoham of salami aan toe te voegen. Die extra vulling geeft het broodje net wat meer pit. Wil je het vegetarisch houden? Dan laat je de vleeswaren gewoon weg. Je kunt de Italiaanse bol met mozzarella, tomaat en pesto natuurlijk prima als lunch op tafel zetten.
Mozzarella en Burrata voor de pizza, de pasta en de salade
Op de pizza, in de salade, ook jij eet ongetwijfeld wel eens mozzarella. Maar wat weet je eigenlijk van dit bekende Italiaanse kaasje?
Italiaanse bol met mozzarella, tomaat en pesto
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 1 stuk focaccia of Italiaanse bol
- 1 eetlepel groene pesto
- 1 tomaat in plakken
- 1/2 bol mozzarella in dunne plakken
- serranoham of salami (optioneel)
- een paar verse blaadjes basilicum
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je een Italiaanse bol met mozzarella, tomaat en pesto:
Snij het brood open en besmeer de beide binnenkanten dun met de pesto.
Beleg met de tomaat en de mozzarella. Scheur het basilicum in stukjes en steek die er op verschillende plaatsen tussen.
Leg de vleeswaren erop en sluit het broodje.
Verwarm het gevulde broodje in een contactgrill of eet het koud op.
Tafel lekker !!