Omelet met aardpeer; lekker stevig ontbijten – Tegenwoordig wordt er of niet ontbeten of we kiezen voor een ontbijt waar we de hele dag op kunnen teren. Kies jij voor de laatste optie dan is deze omelet met aardpeer een hele goede en lekkere keus.
Aardpeer
Aardappel aan een stevige omelet toevoegen doen we wel vaker, voor de verandering voegen we daarom deze keer aardpeer toe. Door hem eerst te koken krijgt de aardpeer een licht zoete, nootachtige smaak, met het zoute van de pancetta vormt dit een zeer smakelijke combinatie. Voeg er nog een (zoet-zuur) augurkje toe aan deze omelet met aardpeer en je weet zeker dat jij er de hele dag tegen kan.
Omelet recepten; van basis tot luxe varianten
Een omelet bakken is niet zo ingewikkeld als het lijkt. Laat de perfectie een beetje vieren en bak met deze recepten een heerlijke omelet.
Aardpeer; niet heel mooi, wel erg lekker
Een aardpeer is één van de minst mooie groenten. Gelukkig doet het uiterlijk niets af aan de smaak. De aardpeer is heerlijk en veelzijdig.
Omelet met aardpeer
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 500 gram aardpeer
- 1 ui
- 8 plakken pancetta
- 1/2 theelepel paprikapoeder
- zout en peper naar smaak
- 8 eieren
- 2 eetlepels peterselie (gehakt)
- 2 eetlepels boter / olie om te bakken
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je een omelet met aardpeer:
Wil je voor ieder ( 4 personen ) een aparte omelet bakken? Deel de ingrediënten dan door vier. Je kunt ook één grote omelet bakken en deze in punten verdelen.
Spoel de aardpeer onder de kraan goed schoon. Doe ze met ruim water in een pan en kook ze in ongeveer 15 minuten gaar. Checken of aardpeer gaar is doe je hetzelfde als met aardappels met een scherp mes prik je in de aardpeer.
Schil de ui en snipper deze fijn. Snijd de plakken pancetta ook in kleine stukjes. Giet de aardpeer als ze gaar is af en snijd deze in dunne plakjes. Verwarm de boter of olie in een pan en bak hierin de ui glazig. Doe vervolgens de pancetta en de aardpeer erbij en bak deze even mee. Breng het geheel op smaak met het paprikapoeder en eventueel zout en peper. Klop de eieren los en schenk deze in de pan. Dek de pan af met een deksel en laat het ei zo stollen. Laat de omelet met aardpeer uit de pan glijden en bestrooi met de peterselie.
Tafel lekker !!