Omelet met champignons en spinazie – Eieren, champignons en spinazie zijn een bron aan voedingsstoffen, vitamines en mineralen. Een omelet met die ingrediënten is supersnel klaar en bovendien erg smakelijk!
Boordevol voedingsstoffen, vitamines en mineralen
Of je de eieren voor de omelet met champignons en spinazie nu van je eigen kippen krijgt, of dat je ze bij de kaasboer of de supermarkt gaat halen, ze zitten altijd tjokvol voedingsstoffen, zoals eiwitten en onverzadigde vetten. Spinazie en champignons doen daar nog een schepje bovenop, ze zijn een bron van vitamines. Drie champignons per dag leveren ons bijvoorbeeld onze dagelijkse behoefte aan vitamine D en spinazie is erg rijk aan vitamine K, goed voor je botten!
Omelet met champignons en spinazie, veelzijdig, lekker en snel
Op welk moment smaakt een omelet nu niet? Als ontbijt, als lunch of bijvoorbeeld voor een licht avondmaal, een omelet kan altijd! Je kunt er ook enorm mee variëren. Heb je nog wat restjes groenten of een restje kaas , vis of vlees in de koelkast liggen? In een omelet kun je het vaak allemaal kwijt. Zo ga je ook weer voedselverspilling tegen. De omelet maak je met een restje champignons, een restje spinazie en een restje Goudse kaas. Dit keer als ontbijt. Je zult versteld staan van de smaak en je kunt er lekker mee door tot aan de lunch.
Makkelijke lunchrecepten met champignons en eieren
Voor deze lunchrecepten met champignons en eieren heb je niet veel nodig om lekker te eten. Lekkere recepten voor omelet, frittata en roerei!
Omelet recepten; van basis tot luxe varianten
Een omelet bakken is niet zo ingewikkeld als het lijkt. Laat de perfectie een beetje vieren en bak met deze recepten een heerlijke omelet.
Verse spinazie; lekker vers in voorjaar en zomer
Verse spinazie is er in diverse soorten. Hier vind je alles over deze bladgroente. Niet alleen info en tips, maar ook heel veel recepten.
Omelet met champignons en spinazie
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 4 eieren
- 100 gram champignons
- 50 gram verse spinazie
- 25 gram Goudse kaas, geraspt
- 1 teentje knoflook
- 1 flinke eetlepel olijfolie
- peper uit de molen
- zout
Bereidingswijze van dit recept
Een omelet met champignons en spinazie maak je zo:
Hak de champignons fijn. Je wilt de consistentie van rul gehakt.
Was de spinazie en dep droog met keukenpapier.
Breek de eieren in een kom en roer ze goed los. Kruid af met zout en peper.
Verwarm de olijfolie in een koekenpan tot die goed heet is. Bak de champignons aan. Als de champignons bijna gaar zijn pers je het teentje knoflook er boven uit en bakt dit nog even aan samen met de champignons.
Voeg de spinazie toe en stoof beetgaar.
Verdeel het spinazie-champignonmengsel over de bodem van een pan. Kruid met zout en peper. Voeg de Goudse kaas toe. Voor de kaas gesmolten is giet je het eiermengsel eroverheen. Verdeel het eimengsel mooi over de pan.
Bak op hoog vuur tot de omelet begint te stollen. Verlaag de temperatuur van je fornuis tot het minimum en laat de omelet vijf minuten garen. Het resultaat is een heerlijke smeuïge omelet.
Serveer de omelet met champignons en spinazie direct.
Tafel lekker !!