Omelet met champignons – Maak van je weekendlunch een waar feestmaal en serveer een omelet met champignons. Een omelet heeft maar een paar ingrediënten nodig en is vrij makkelijk te maken. Met een paar eieren, een handvol champignons en een klein beetje extra werk tover je dan ook een geweldig smaakvolle omelet met champignons op tafel. Kies voor verse eieren van goede kwaliteit. Hoeveel eieren je gebruikt hangt af van je persoonlijke voorkeur en eetlust, maar over het algemeen werken drie eieren goed voor een stevige omelet.
Omelet bakken, het lijkt moeilijker dan het is
Er wordt vaak tegenop gezien om een omelet te bakken. De omelet staat ook bekend als een test voor koks. Als je een goede omelet kunt bakken zou je een goede kok zijn. Nou geloof me, er zijn goede koks die het niet lukt. Maar ook als je niet goed bent in koken kun je best een omelet bakken. Het belangrijkste bij een omelet bakken is dat je het vuur laag hebt staan, zodat het eimengsel niet verkleurd, maar alleen stolt. Draaien hoeft niet, dat is een hindernis die je over mag slaan. Als de bovenkant nog net iets blinkt, verdeel je over een helft gebakken champignons, waarna je de omelet voorzichtig dubbelklapt tot de kenmerkende halve maan. Lijkt dit je lastig, dan kun je de champignons ook in een baan in het midden verdelen en de zijkanten er overheen klappen, net wat voor jou het makkelijkste is.
Champignons met smaak
Om lekker veel smaak te creëren, bak je de champignons krachtig aan in een beetje boter. Doe dit op hoog vuur zodat ze ook echt bakken en niet gaar stoven. Breng de champignons voor een omelet flink op smaak met zout en peper, als extra smaakmaker hebben we gekozen voor tijm, maar voeg gerust een gesnipperd uitje of teentje knoflook toe als jij dat lekker vindt.
Makkelijke lunchrecepten met champignons en eieren
Voor deze lunchrecepten met champignons en eieren heb je niet veel nodig om lekker te eten. Lekkere recepten voor omelet, frittata en roerei!
Omelet recepten; van basis tot luxe varianten
Een omelet bakken is niet zo ingewikkeld als het lijkt. Laat de perfectie een beetje vieren en bak met deze recepten een heerlijke omelet.
Omelet met champignons
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 3 eieren
- 25 gram boter
- 150 gram champignons
- 2 takjes tijm
- een beetje gehakte peterselie
- zout en peper
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je een omelet met champignons:
Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Bak ze krachtig op hoog vuur in de helft van de boter. Breng ze op smaak met zout, peper en de blaadjes van een takje tijm.
Klop de eieren los tot een egaal mengsel en breng ze op smaak met een beetje zout en peper.
Smelt de boter in een koekenpan, maar laat hem niet verkleuren.
Giet het eimengsel erop en laat het ei zachtjes op laag vuur stollen. Roer in het begin een paar keer het gestolde ei van de bodem en laat het nog vloeibare ei in de ontstane gaten lopen tot er geen vloeibaar ei meer is. Als het ei net niet helemaal gestold is, verdeel je de champignons over een helft van de omelet. Vouw de andere helft van de omelet er voorzichtig overheen, draai het vuur uit en laat de omelet nog heel even in de warme pan liggen. Het ei zal nog een beetje doorgaren.
Schuif de omelet op een bord en bestrooi de omelet met champignons met een paar blaadjes tijm en gehakte peterselie. Serveer de omelet met vers geroosterd brood en boter.
Tafel lekker !!
Is erg lekker, maar kon niet alleen het recept printen. Kan dit veranded worden?
Als je de printknop boven de ingrediëntenlijst gebruikt, kan dat wel Anjes 😉