Omelet met raapstelen – Eieren zijn altijd lekker bij een ontbijt of bij een lunch. En dat is ook zeker zo als het gaat over een omelet met raapstelen. En die omelet is dan ook nog eens heerlijk gevuld met bacon en kaas. Een omelet is een heerlijk, eenvoudig en snel gerecht dat perfect is voor elk moment van de dag. Je maakt een omelet door het kloppen van eieren met melk of room en dan bakken in een koekenpan. De vulling kan variëren, van kaas en kruiden tot groenten en vlees, net waar je zin in hebt, of wat je nog in de koelkast hebt liggen. Het mooie van een omelet is dat het zo veelzijdig is en dat je het gerecht helemaal kunt aanpassen aan jouw smaak en voorkeur. De omelet met raapstelen is een heerlijke voorjaarslunch. Maak er een feestje van en serveer de lunch buiten, terwijl je de eerste zonnestralen vangt. En drink er vooral een lekker glas witte wijn bij!
Raapstelen
Een omelet met raapstelen is een echt voorjaarsgerecht. Een van de eerste groentesoorten die je in het voorjaar ziet verschijnen zijn raapstelen. Soms moet je er even naar zoeken, maar als je die heerlijk frisse groente in de winkels ziet liggen, dan weet je dat de lente is begonnen. De bladgroente is bij de meeste mensen vooral bekend van de stamppot raapstelen. Maar, er kan meer met raapsteeltjes. Veel meer! Rauw zijn ze heerlijk in een salade met andere ingrediënten die het voorjaar met zich meebrengt. Denk aan aardbeien bijvoorbeeld. Maar je kunt de groente ook heerlijk verwerken in een lunchgerecht met eieren, als een omelet met raapstelen, kaas en bacon.
Omelet met raapstelen, daar kun je ook mee variëren
Houd je niet van raapstelen of kun je ze nergens vinden? Maak de omelet dan niet met raapstelen, maar met verse spinazie. Die variant is minstens zo lekker!
Het is ook lekker om de bacon in de omelet met raapstelen te vervangen door reepjes of kleine blokjes ham. Ook met de kaas kun je variëren. Neem eens geraspte, harde geitenkaas in plaats van gewone, geraspte Goudse kaas.
Omelet recepten; van basis tot luxe varianten
Een omelet bakken is niet zo ingewikkeld als het lijkt. Laat de perfectie een beetje vieren en bak met deze recepten een heerlijke omelet.
Raapstelen, de eerste groente van de lente!
We zijn toe aan de lente! Dan is het ook tijd voor raapsteeltjes op het menu. We vertellen je er alles over, mèt heerlijke recepten erbij!
Omelet met raapstelen
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 4 grote eieren
- 75 ml melk
- 150 gram geraspte kaas
- 150 gram bacon
- 200 gram raapstelen
- zout en peper
- gerookte paprika
- olie om in te bakken
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je een omelet met raapstelen:
Breek de eieren in een kom en klop ze los met de melk. Voeg wat zout en peper toe en roer de helft van de geraspte kaas er doorheen.
Snijd een klein stukje van de steel van de raapstelen af. Dit kun je weggooien. Hak de raapstelen grof. Verhit in een koekenpan een scheutje olie en laat de raapstelen slinken. Laat ze als dat nodig is even uitlekken in een vergiet.
Verhit in een andere koekenpan een heel klein beetje olie. Bak hierin de reepjes bacon zachtjes uit. Zet het vuur laag. Als de bacon klaar is, verdeel je de reepjes gelijkmatig over de bodem van de pan. Schenk het eiermengsel er overheen. Verdeel daar de raapstelen overheen en bestrooi met de rest van de geraspte kaas. Leg een deksel over de koekenpan en laat de omelet met raapstelen stollen.
Als de eieren gestold zijn en de kaas gesmolten is de omelet klaar. Strooi er een snufje gerookt paprikapoeder overheen en serveer direct. De omelet met raapstelen is lekker met wat vers brood of toast.
Tafel lekker !!