Panini met brie en gebakken appel – Maak eens een broodje vol smaak voor de lunch met appel. Een warm broodje waarin de smaken zoet, hartig en fris allemaal vertegenwoordigd zijn. Krijg je al trek? Ga dan eens voor een panini met brie en gebakken appel. Dan wordt die lunch zeker een feestje! Lees snel verder voor het recept.
Wat is een panini?
Panini is een algemene benaming voor sneetjes brood of broodjes, die worden verwarmd in een contact grill. Die grill wordt ook wel een Panini grill genoemd. Als je over een Panini broodje spreekt, wordt er meestal een iets zachter stokbroodje bedoeld, van ongeveer 20-25 cm. Heb je geen contactgrill? In de oven of een tosti-ijzer kun je dit recept ook prima maken.
Een echt lekkere kaas máákt je panini met brie en gebakken appel
Nu denk je misschien: ‘brie is toch gewoon brie?’ Welnu, zo zit het niet helemaal. Brie is geen beschermde naam, en dat betekent dat iedereen, over de hele wereld brie mag maken volgens eigen recept en verkopen onder die naam. De brie die je in Nederland in het koelschap vindt, is vaak onrijp en hard. Daardoor heeft de kaas weinig smaak. Gun jezelf een echt lekkere brie, rijp, smeuïg en vol smaak. En die brie koop je bij een goede kaasspeciaalzaak en niet voorverpakt in de supermarkt. Reken maar dat je panini met brie en gebakken appel daar heel anders van gaat smaken!
Panini met brie en gebakken appel; dat is een supercombinatie!
Brie en appels zijn een klassiek duo. Vaak worden er ook nog noten, en dan vooral walnoten, bij geserveerd. Dit klassieke duo ga je bij dit recept in een Panini stoppen. Samen met wat rucola en een licht pittige honing mosterdsaus. En dan heb je een broodje met een geweldige combinatie van smaken. De gebakken appel is goed voor de dagelijkse hoeveelheid groente en fruit en ook nog eens lekker fris van smaak.
Honing mosterdsaus; een makkelijk recept om het zelf te maken
Je kunt natuurlijk een kant-en-klare honing mosterdsaus nemen voor in de panini met brie en gebakken appel, maar in een paar tellen kun je die saus ook zelf maken. Het recept vind je hieronder. De meeste van de ingrediënten heb je waarschijnlijk al standaard in huis, namelijk mosterd, honing en mayonaise. Even mengen en klaar. Dat is alles. Vind je de saus te dik? Dan doe je er gewoon wat water bij om hem iets dunner te maken.
- 2 eetlepels honing
- 2 eetlepels mosterd
- 2 eetlepels mayonaise
Brie; eet jij wel de echte?
Het is een van de meest populaire buitenlandse kazen die in Nederland wordt verkocht; brie! Wat weet jij over deze Frans kaas?
Lunchen met appel; heel veel inspiratie voor een fruitige lunch
Er zijn veel manieren om te lunchen met appel, broodjes, salades het een nog lekkerder dan het andere. Dat wordt lastig kiezen
Panini met brie en gebakken appel
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 4 kleine stokbroodjes
- 300 gram brie
- 2 appels (jonagold)
- een klontje boter
- wat rucola
- honing mosterdsaus (zie online tekst bij dit recept)
- cashewnoten
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je de panini met brie en gebakken appel:
Snijd de appel in parten en dan in plakjes.
Verwarm een koekenpan met de boter en bak hierin de appel net gaar.
Snijd de broodjes open en besmeer ze met honing mosterdsaus.
Leg er wat blaadjes rucola op en beleg de broodjes met 1 laagje gebakken appel.
Snijd plakken van de brie en leg die op de appel. Strooi er wat stukjes cashewnoten overheen en klap het broodje dicht en druk goed aan.
Laat de Panini met brie en gebakken appel in een contactgrill of in een oven heet en knapperig worden.
Serveer met wat rucola, aangemaakt met honing mosterdsaus en de rest van de gebakken appel.
Tafel lekker !!