Roerei met champignons – Heerlijke gebakken champignons met romige stukjes roerei, dat is pas lekker genieten met ei.
Een roerei met champignons is altijd lekker
Een roerei bij ontbijt, lunch en zelfs diner kan erg lekker zijn, zeker als je er champignons aan toevoegt. Zo wordt het samen met brood een ideaal gerecht voor een dagje zonder vlees. Door de champignons te gebruiken krijgt het gerecht meer bite, smaak en volume. Serveer er een lekkere groene salade bij, en je maaltijd is compleet. Makkelijk, snel en low budget.
Champignons bakken
Als je roerei met champignons maakt wil je lekkere bruine en zeker ook gare paddenstoelen. Om dat te bereiken bak je ze eerst met een beetje boter in een hete koekenpan. Als je de champignons samen met de eieren bakt laten de champignons te veel vocht los en worden ze omgeven door vocht en kleine stukjes waterig ei. Door ze apart te bakken krijg je mooiere maar ook vooral lekkerdere champignons.
Serveer met echt lekker brood
Als je roerei met champignons serveert, kun je er natuurlijk een gewone alledaagse snee brood of een zacht broodje bij geven, dat is altijd lekker. Ga je voor echt heerlijk? Koop dan een lekker desembrood, snijd daar dikke plakken van en besmeer ze licht met een klein beetje boter. Bak de sneden brood voordat je het roerei bakt, maar houd ze wel warm in de pan of onder een theedoek. We weten zeker dat dit desembrood veel meer voldoening geeft dan een zacht wit puntje.
Roerei, een lekker begin van de dag
Begin de dag goed met basis roerei of gebruik het recept van één van de varianten. Wij hebben de tips voor het allerlekkerste roerei.
Recepten met champignons; genieten van verse paddenstoelen
Champignons zijn de meest verkochte en meest gebruikte paddenstoelen. Laat je inspireren door onze verrassende recepten met champignons.
Roerei met champignons
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 4 eieren
- 2-3 eetlepels slagroom of melk
- 200 gram champignons
- 20+10 gram boter
- 1 lente-ui
- zout en peper
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je roerei met champignons:
Snijd de champignons in plakjes en bak deze kort op hoog vuur bruin en gaar met de 10 gram boter. Zet opzij.
Snijd de lente-ui in ringetjes.
Klop de eieren los met de slagroom of melk en breng op smaak met zout en peper.
Laat de boter smelten in de pan, maar laat niet heet worden. Giet de boter bij de geklopte eieren.
Verwarm de pan met de restanten boter tot hij warm is.
Voeg er het eimengsel aan toe en roer met een rubberen spatel zodat er vlokken ontstaan. Als het ei bijna gestold is voeg je er de gebakken champignons aan toe en verwarm je alles samen goed door. Het ei mag niet bruin bakken, er moet een beetje glans op blijven en mag maar net gaar zijn.
Schep het roerei met de champignons over in, een liefst warme, schaal en bestrooi met een beetje extra zout en peper en de gesneden lente-ui. Serveer direct.
Tafel lekker !!