Roerei met garnalen op toast – Ben jij ook zo gek op je eitje bij het ontbijt? Vaak is dat dan een gekookt ei. Maar doe het eens anders. Ga eens voor roerei. Met roerei maak je veel ei-liefhebbers blij. Zeker als je een heerlijk romig roerei serveert op toast en dat aftopt met lekker sappige garnalen. Dit recept is snel en makkelijk te maken, het staat binnen een minuut of 10 op tafel. Roerei met garnalen op toast is een gerecht dat je kunt serveren als lunch of brunch, maar stiekem is het ook erg lekker bij het ontbijt!
Roerei met …
Bij roerei maken wil je dat het resultaat luchtig en romig is. Nu kun je natuurlijk wat extra room toevoegen aan het geklopte ei, maar een ingrediënt dat een stuk vriendelijker voor de lijn is, is cottage cheese of hüttenkäse. In dit recept voor roerei met garnalen gebruik je dus kaas om het ei romig te maken. Ook daarmee kun je romigheid creëren. De kaas kun je op verschillende manieren in het roerei verwerken. Je mengt de cottage cheese door het geklopte ei en bakt het mee. Je kunt de kaas ook na het bakken door het warme ei scheppen. Of je schept wat kaas op het roerei voor je het serveert.
Roerei met garnalen
Welke garnalen kies je om dit recept te maken? In principe kun je elke soort garnalen nemen die jij lekker vindt. Op de foto zie je dat hier grote garnalen zijn gebruikt. Heb je liever kleine Hollandse garnalen, dan kan dat natuurlijk ook. Let er wel op als je garnalen gaat kopen dat ze reeds gekookt zijn. Rauwe garnalen kunnen wel, maar dan zul je ze eerst zelf moeten koken voor je ze verder verwerkt.
Toast, maar dan wel van echt lekker brood
Hoewel de toast misschien niet het belangrijkste deel van dit recept is, valt of staat het uiteindelijke resultaat wel met de kwaliteit brood die je gebruikt. Ga naar de bakker en koop eens een goed desembrood. Dat heeft veel meer smaak dan een gewoon huis, tuin en keukenbrood. Of je wit of bruinbrood neemt, maakt voor het roerei met garnalen op toast niet uit. Volg je eigen smaak.
Nog een handige tip: voor dit recept ga je zelf toast maken. Brood toasten kun je uiteraard in een broodrooster of in de oven doen. Maar weet je dat je ook heel makkelijk toast kunt maken in de airfryer? Een minuut of 5 op 200 graden is genoeg. Draai het brood halverwege wel even om, zodat het aan alle kanten een lichtbruin kleurtje krijgt.
Roerei, een lekker begin van de dag
Begin de dag goed met basis roerei of gebruik het recept van één van de varianten. Wij hebben de tips voor het allerlekkerste roerei.
Roerei met garnalen op toast
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 4 eieren
- 4 sneetjes brood
- 100 ml kookroom
- 4 eetlepels cottage cheese + extra indien gewenst
- 100 gram garnalen
- wat vers gehakte tuinkruiden
- zout en peper
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je roerei met garnalen op toast:
Toast het brood in het broodrooster, de oven of de airfryer.
Kluts de eieren met de room en de boter en voeg er wat zout en peper aan toe. Als je de cottage cheese mee wilt bakken, schep die dan nu door de eieren.
Verwarm een pan op een laag vuur en doe het eimengsel er in. Roer het ei los met een spatel of een garde en blijf roeren. Als het ei gaat stollen haal je de pan even van het vuur, maar je blijft roeren. Daarmee voorkom je dat het ei droge korstjes krijgt. Zet nu de pan terug op het vuur en blijf voorzichtig roeren. Is het roerei dik genoeg? Haal de pan dan van het vuur.
Schep het roerei op de toast en verdeel de garnalen erover.
Meng, indien je de cottage cheese door het ei wilt, die er nu doorheen. Schep het ei vervolgens op de toast en top af met de garnalen.
Als je de kaas op het roerei wilt serveren, schep het ei dan op de toast en daar overheen wat cottage cheese. Top af met de garnalen.
Bestrooi met wat vers gehakte tuinkruiden.
Tafel lekker !!