Sandwich met perzik, brie en rauwe ham – Een sneetje brood is altijd lekker. Vers gebakken, wit, bruin, meergranen, met zaden, desembrood, geroosterd brood het maakt niet uit. Met een simpel likje boter erop zit je eigenlijk altijd al goed en toch is het zo leuk en bijzonder lekker om eens wat extra uit te pakken met die boterham. Hem net iets royaler te beleggen. Daarom deze keer geen boterham met een lik boter, pindakaas of met ham. Nee, deze keer wordt het een puur verwennerijtje en eten we geen boterham maar een sandwich en beleggen we hem met perzik, brie en wat rauwe ham.
Schimmelkorstkaas en zomerfruit
Met een paar lekkere perziken op de fruitschaal zou je op het idee kunnen komen dat je een sandwich wilt. Maar de meesten leggen die link niet. Met nog een stukje brie in je koelkast maak je daar wel degelijk een feest van. De combinatie van de zure, melkachtige van de brie met het zoute van deze lekkere zomervrucht. Nog een klein zoutje erbij in de vorm van een lekkere rauw ham en je lunch is compleet.
Perzik en nectarine; veelzijdige zomerse vruchten
Het verschil tussen perzik en nectarine. Waar komen ze vandaan, hoe koop je de beste exemplaren en nog meer tips.
Sandwich met perzik, brie en rauwe ham
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 8 sneetjes brood
- 3 perziken
- 100 gram brie
- 8 plakken rauwe ham
- 1 tl honing
- 1/2 tl chilivlokken
- klontje boter
- sla
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je een sandwich met perzik:
Ontvel de perziken, snijd deze doormidden en verwijder de pit. Snijd de perzik nu in plakken.
Verhit in een koekenpan een klein beetje boter en leg de perzikplakken hierin. Besprenkel de perzik met de honing en strooi de chilivlokken erover. Draai de plakken om en laat de perzik nog even rond gaan door de pan.
Om de brie nog wat romiger te maken heb ik de brie voor ik hem op de perzik legde heel even onder de grill gelegd
Besmeer de boterhammen met een klein beetje boter. Leg op de onderste boterham wat sla, hier bovenop de plakjes rauwe ham en de gebakken perzik. Vervolgens de brie en als laatste opnieuw een sneetje brood.
Tafel lekker !!