Tosti met geitenkaas en noten – Een echt lekkere tosti bestaat uit heerlijk knapperig brood met een zalige zachte gesmolten kaasvulling. Het is een gerecht wat je makkelijk maakt en dat heerlijk is als lunch. Met dat brood en die kaas kun je oneindig variëren en de lekkerste tosti’s maken. Voor de lekkerste tosti met geitenkaas en noten gebruik je lekker grof bruinbrood. Het liefst een stevig desembrood, met eventueel noten erin verwerkt. Het grove van het brood en die zachte gesmolten kaas zijn zo lekker bij elkaar, daar kan geen witbrood tegenop.
Heerlijk romige geitencamembert
Geitenkaas is er in meerdere soorten. De meest bekende is de zachte geitenroomkaas en er zijn plakken harde geitenkaas, net als de Goudse kaas. Je hebt ook de bekende rolletjes geitenkaas, maar ook heerlijke kleine Nederlandse camembert van geitenkaas. Die laatst wordt gebruikt in de tosti met geitenkaas en noten.
De geitencamembert is herkenbaar aan de zachte witte korst van de kaas en is heerlijk zacht en mild van smaak. De geitencamembert smelt dan ook heel erg goed in de tosti. Als je de tosti met geitenkaas en noten aansnijdt, dan zie je ook die heerlijke zacht smeltende kaas die uit de tosti loopt, en een iets steviger korstje. Meestal wordt een tosti doorgesneden geserveerd, bij de tosti met geitencamembert wacht je daarmee beter tot je hem gaat eten.
Zachte geitenkaas en knapperige noten in een tosti
De combinatie kaas en noten is bekend van de borrelplank. Maar ook in een tosti met geitenkaas zijn noten erg lekker. Kies hiervoor walnoten of pecannoten. Als je de noten even kort roostert in een droge koekenpan geven ze nog meer smaak en structuur aan de tosti.
Maak het af met zelfgemaakte honingmosterdsaus
De lekkerste honing mosterdsaus maak je heel makkelijk zelf, de ingrediënten heb je vaak al in huis. Een potje mosterd en een potje honing, meer is er niet voor nodig. Welke mosterd je gebruikt voor de saus bij de tosti met geitenkaas en noten is geheel aan jou. Kies je voor een lekkere sterke Dijon mosterd? Of vind je een grove mosterd lekkerder? Kies de mosterd die jij lekker vindt, want die heb je vaak ook al in huis. Die mosterd meng je met ongeveer evenveel honing en klaar is de honingmosterdsaus. Zeker weten dat die zelfgemaakte saus veel beter van smaak is. Je zit ook niet met weer een flesje saus dat in de koelkast staat, en waarschijnlijk na verloop van tijd weggegooid wordt omdat het over datum is.
Tosti’s; de lekkerste variaties om zelf te maken
Tosti maar gewoontjes? Na vandaag niet meer. Wij hebben de lekkerste tosti's voor je op een rij gezet. En we zijn benieuwd naar jouw variant.
Tosti met geitenkaas en noten
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 2 stevige sneden bruinbrood
- 2-3 plakken geitencamembert
- 4-6 walnoten
- 1 koffielepel honing
- 1 koffielepel mosterd naar keuze
Bereidingswijze van dit recept
Een tosti met geitenkaas en noten maak je zo:
Beleg een snee brood royaal met geitencamembert.
Verwarm de noten kort in een droge koekenpan en breek ze in stukken. Verdeel wat noten over de kaas en leg de andere snee brood erop.
Bak de tosti met geitenkaas en noten in een voorverwarmd tosti-ijzer of in een koekenpan.
In de tijd dat de tosti bakt en heerlijk warm en knapperig wordt, meng je de mosterd met de honing.
Nadat de kaas gesmolten is en het brood lekker krokant is, leg je de tosti op een bord met een beetje van de honingmosterdsaus, een handje rucola en nog een paar extra stukjes noot. Wacht met snijden tot je de tosti gaat eten, anders loopt alle heerlijke kaas al uit de tosti.
Tafel lekker !!
Dat horen we graag Patricia, fijn dat je er zo van genoten hebt.
Leuk dat je er je eigen toevoeging aan gedaan hebt.
Heeeeeeeeeeel lekker! Ik heb pecannoten in plaats van walnoten gebruikt en hem nog wat gepimpt met in reepjes gesneden dadel. Zoeter dan zoet tosti 🙂 Fijne tip, Bedankt