Warm knoflookbrood met brie en gebakken champignons – Loopt het water je al uit de mond bij het lezen van de titel van dit recept? Dat is niet zo gek, want een warm knoflookbrood, wie vindt dat nu niet lekker? Als je dat brood dan ook nog combineert met een heerlijk smeltende brie en gebakken champignons, dan maak je er echt iets heel lekkers van. Lekkerder wordt het vandaag niet, makkelijker ook niet. Dus als je vrienden wilt maken, of houden natuurlijk, dan ga je dit recept voor ze maken. Reken maar dat je punten scoort!
Champignons
Het maakt voor dit recept van een warm knoflookbrood niet uit of je witte of kastanjechampignons gebruikt. Houd er rekening mee dat er in witte champignons wat meer vocht zit, waardoor ze meer zullen slinken tijdens het bakken.
Een makkelijk en snel te maken recept voor warm knoflookbrood
Dit is een ideaal gerecht als je jezelf of iemand anders een luxe lunch voor wilt zetten. Het recept voor warm knoflookbrood is makkelijk te maken, en de smaak is hemels. Je kunt het ook maken als maaltijd op een dag waarop je niet al te veel tijd hebt om te koken. Als je er dan wat sla bij serveert, heb je namelijk een volledige maaltijd. Je kunt een snee wit, bruin of desembrood nemen, maar ook een hard broodje is prima geschikt voor dit gerecht.
Brie, of een kaas met een meer uitgesproken smaak?
Brie is een lekker romige Franse kaas en bijzonder vol van smaak. Die kaas smelt makkelijk en is daarom heel geschikt voor dit warme knoflookbrood. Je zou ook voor camembert kunnen kiezen, die heeft een iets meer uitgesproken smaak. De brie is neutraler. Beide kazen passen goed bij de aardse smaak van de champignons. Door het brood in te smeren met het knoflookteentje krijgt het een heerlijke knoflooksmaak.
Tip: Wil je eens variëren? Je kunt dit warme knoflookbrood ook heel makkelijk met gemengde paddenstoelen maken.
Recepten met champignons; genieten van verse paddenstoelen
Champignons zijn de meest verkochte en meest gebruikte paddenstoelen. Laat je inspireren door onze verrassende recepten met champignons.
Brie; eet jij wel de echte?
Het is een van de meest populaire buitenlandse kazen die in Nederland wordt verkocht; brie! Wat weet jij over deze Frans kaas?
Knoflook; een geurige smaakmaker
Je houdt er van, of je vindt het helemaal niets... we hebben het over knoflook, een van de geurigste smaakmakers uit de uienfamilie!
Warm knoflookbrood met brie en gebakken champignons
Print receptIngrediënten voor dit recept
- brood naar keuze
- 75 gram champignons
- 1/2 ui
- 75 gram brie
- 1/2 teentje knoflook
- zout en peper
- tijm
- boter
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je lekker warm knoflookbrood met brie en champignons:
Snijd de ui in halve ringen en de champignon in plakjes.
Smelt een klein beetje boter in een koekenpan en bak hierin de uien mooi bruin, strooi er een klein beetje tijm over.
Voeg de champignons toe en bak ze tot ze bruin en gaar zijn. Breng op smaak met zout en peper.
Rooster ondertussen een snee brood of broodje naar keuze. Dit kan in een broodrooster, maar ook in een koekenpan. Als je voor een broodje kiest, snij die dan eerst open en rooster die aan de binnenzijde in een koekenpan.
Haal het schilletje van de knoflook en strijk een paar keer met het teentje knoflook over het geroosterde brood.
Beleg het nog warme brood met plakken brie en leg dit op een bord, verdeel er de champignons over. Serveer het knoflookbrood met brie en champignons warm. Als je het lekker vindt dat de brie helemaal zacht is dan kun je ervoor kiezen om die even onder de grill te laten smelten voordat je de champignons erover verdeelt.
Tafel lekker !!
Soms moet je het niet moeilijker maken dan nodig is en genieten.
Heerlijk en snel klaar